Vår nya familjemedlem X-Rail - Här för att förhindra fallolyckor


Moduläritet är nyckelordet när det gäller att utveckla nya produkter på Axelent. Detta är inget undantag när det kommer till det nylanserade fallskyddet X-Rail, vilket är ett välkommet komplement till Axelents produktutbud.

 

X-Rail)

 

Bakgrunden till Axelents nya stjärna - Axelents nya fallskydd X-Rail, var att Axelents bolag runt om i Europa ofta påtalade ett behov av fallskydd. Dessutom är Axelent inriktat på att bli en mer komplett leverantör av säkerhetslösningar.

– Våra bolag har under de senaste åren allt mer frekvent efterfrågat denna typ av produkt som ett komplement för att kunna bli en bättre helhetsleverantör. Så för att kunna erbjuda ett fullt sortiment började vi titta på möjligheten att utveckla ett fallskydd, säger Mikael Ström, produktchef på Axelent.

Under framtagandet av X-Rail har produktutvecklingsteamet haft ett nära samarbete med försäljningskanalerna – allt för att få fram det optimala produktsystemet.

Kundnytta är något som alltid står högst i åtanke under produktutvecklingen på Axelent. Ett exempel på detta är att X-Rail-systemet, precis som många andra av våra produkter, är modulärt vilket gör att det är extremt lätt att montera. X-Rails utseende är också designat för att harmonisera med de andra maskinskyddsprodukterna.

– Eftersom designen är lik våra andra produkter får vi en hög igenkänningsfaktor, kunden kan direkt se att X-Rail är en högkvalitativ produkt från Axelent, berättar Mikael.

Article Here To Prevent Falling Accidents X Rail 800X530 2

 

Men först och främst är X-Rail en produkt som finns till för att öka säkerheten på företag. Detta genom att reducera risken för att föremål ramlar ner och förstör maskiner, och framförallt förhindra att personal ramlar eller blir skadade av fallande föremål.

– X-Rail placeras som skydd på avsatser där det finns en möjlighet att personer eller saker kan trilla över kanten. Produkten hjälper då till att förhindra fallolyckor samt skapar en trygghet för de som vistas på avsatsen.

Systemet finns i två olika höjder och försäkrar att maximal säkerhet uppnås.

– Kunden kan välja på att installera nät-, plast- eller plåtpanel beroende på förutsättningar och säkerhetskrav – detta förhindrar även att väldigt små saker trillar ner säger Russel Harris, VD på Axelent Storbritannien.

Ledstången installeras enkelt i stolpens befintliga nyckelhål vilket gör att kunden kan välja på att ha en eller två ledstänger beroende på sitt specifika behov. X-Rail har en snabbmonterad golvlist som kräver endast några få steg för att installeras, panelerna har samma klickfunktion som X-Guard och X-Key används för att lossa och byta paneler.
X-Rail finns tillgängligt i Axelents ritprogram SnapperWorks där kunden enkelt kan få en ritning och offert på sitt projekt. Om kunden vill importera Axelents produkter till sin egen ritning så finns det även STEP-filer att tillgå.

X-Rail)

 

För att möta de globala kraven, och för att säkerställa att X-Rail kan användas av Axelents kunder internationellt så har systemet testats mot fyra olika standarder; Europa, Australien, Storbritannien och USA.

X-Rail kan göra stor skillnad i industrier som installerar entresol (avsatser med nivåskillnad från markplan) och/eller tillhandahåller produkter från den här typen av byggkonstruktion. Moduläriteten är unik – systemet kan användas med eller utan paneler monterade mellan stolparna. Det faktum att X-Rail lätt kan kombineras tillsammans med vårt klassiska X-Guard-sortimentet är ännu ett till skäl till att produkten är så efterlängtad.

– X-Rail-systemet är helt nytt på marknaden och ger inte bara kunder en hög säkerhetsfaktor, det sparar dem pengar, och öppnar upp för en värld av valmöjligheter som tidigare inte har varit tillgänglig, säger Russel.

Välkommen till Axelent-familjen, X-Rail!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Lager

En kombination av stolpar, paneler, räcken och golvlister. Allt från en leverantör!

Läs mer om fördelarna med vårt fallskydd här

Ett testat och godkänt fallskyddssystem

Se till att du installerar ett korrekt fallskydd redan från början 

Den nya grinden för vårt fallskyddssystem

Installeras på en plattform eller gångplan framför anslutande trappor eller stegar

Därför ska du välja vår X-Rail fallskyddssystem

Det finns ett snabbt och enkelt sätt att förbättra arbetsplatsens säkerhet och eliminera fallrisk...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.