Alstom satsar på snygg svensk säkerhet

Hur jobbar en av världens största koncerner inom infrastruktursektorn med att förbättra säkerheten för sina anställda? Thierry Gueant, ingenjör på Alstom, berättar om samarbetet med Axelent Benelux på testanläggningen i Belgien.

Axelent_800x530_AW64_3.jpg)

 

Det multinationella företaget Alstom är verksamt inom infrastruktursektorn med kompletta lösningar inom passagerartransport, signalsystem och lokomotiv. Företaget startade 1928 i Frankrike och har sedan dess expanderat långt utanför landets gränser, med industrier i ett flertal länder. Huvudkontoret hittas i Paris och globalt har företaget drygt 34 000 medarbetare i över 60 länder.

Kvalitet, långsiktighet och miljöhänsyn är några av nyckelorden som genomsyrar koncernens verksamhet. Alstom levererar hållbara mobilitetslösningar, utvecklar och marknadsför system, utrustning och service inom transportsektorn. Koncernen har ett utbud av lösningar från höghastighetståg till tunnelbanor samt spårvagnar och e-bussar. De erbjuder dessutom resenärslösningar, anpassade tjänster i form av underhåll och modernisering, samt infrastruktur, signalsystem och digitala mobilitetslösningar.

Axelent_800x530_AW64.jpg

 

Samarbetet med Axelent Benelux påbörjades under 2018. Alstom behov bestod av att skärma av områden där elektroniktester genomförs. Eftersom företaget vid denna anläggning tillverkar dragutrustning med höga driftsspänningar är god säkerhet helt avgörande. 

Delarna skulle avskärmas med transparanta skiljeväggar som utrustats med skjutdörrar. Axelent besökte anläggningen i september för att mäta och göra en uppskattning av projektet.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet. Axelents representanter gjorde exakt det vi kommit överens om. Skiljeväggarna svarade väl på vårt behov av säkerhet och är dessutom estetiskt tilltalande, vilket är ytterligare ett plus i kanten, säger Thierry Gueant, ingenjör vid Alstoms Test Methods & Tools-avdelning.

Thierry Gueant berättar att skiljeväggarna, förutom att förbättra säkerheten vid elektroniktester, även ger anläggningen ett modernare utseende rent visuellt.

– Jag tror att detta kommer att uppskattas av våra kunder när de besöker vår anläggning.

En annan viktig faktor är, enligt Thierry, att Axelents säkerhetssystem är flexibla och anpassningsbara efter de situationer och miljöer de används i.

– Vår miljö och vårt dagliga arbete har inte behövt ändras någonting, eftersom det är Axelent som anpassat sig efter oss. Enda skillnaden är att vi nu fått en mycket säkrare arbetsplats.  

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

14 jul 2021 • Kundcase, Axelent Safe-X, cykelställ, servicestation, Förrådsväggar

Kundcase – helhetslösning av förråd, cykelställ och servicestation till FastPartner

Vi ställde några frågor till Thomas Nilsson på FastPartner som valt en helhetslösning från Axelen...

30 jun 2021 • Kundcase, Axelent Safe-X, servicestation

Kundcase - servicestationer till Gislaveds kommun

Vi har haft glädjen att leverera totalt fyra servicestationer till Gislaveds kommun genom närings...

18 maj 2021 • Kundcase

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

11 apr 2021 • Kundcase, Axelent Safe-X, cykelställ

Kundcase 1000 cykelplatser till Linnéuniversitetet!

Vi tycker det är extra roligt när vi får chans att visa på bredden av projekt som vi fått vara en...