Alstom satsar på snygg svensk säkerhet

Hur jobbar en av världens största koncerner inom infrastruktursektorn med att förbättra säkerheten för sina anställda? Thierry Gueant, ingenjör på Alstom, berättar om samarbetet med Axelent Benelux på testanläggningen i Belgien.

Det multinationella företaget Alstom är verksamt inom infrastruktursektorn med kompletta lösningar inom passagerartransport, signalsystem och lokomotiv. Företaget startade 1928 i Frankrike och har sedan dess expanderat långt utanför landets gränser, med industrier i ett flertal länder. Huvudkontoret hittas i Paris och globalt har företaget drygt 34 000 medarbetare i över 60 länder.

Kvalitet, långsiktighet och miljöhänsyn är några av nyckelorden som genomsyrar koncernens verksamhet. Alstom levererar hållbara mobilitetslösningar, utvecklar och marknadsför system, utrustning och service inom transportsektorn. Koncernen har ett utbud av lösningar från höghastighetståg till tunnelbanor samt spårvagnar och e-bussar. De erbjuder dessutom resenärslösningar, anpassade tjänster i form av underhåll och modernisering, samt infrastruktur, signalsystem och digitala mobilitetslösningar.

"Vi är väldigt nöjda med resultatet. Axelents representanter gjorde exakt det vi kommit överens om. Skiljeväggarna svarade väl på vårt behov av säkerhet och är dessutom estetiskt tilltalande, vilket är ytterligare ett plus i kanten"

Samarbetet med Axelent Benelux påbörjades under 2018. Alstom behov bestod av att skärma av områden där elektroniktester genomförs. Eftersom företaget vid denna anläggning tillverkar dragutrustning med höga driftsspänningar är god säkerhet helt avgörande. Delarna skulle avskärmas med transparanta skiljeväggar som utrustats med skjutdörrar. Axelent besökte anläggningen i september för att mäta och göra en uppskattning av projektet.

Alstom choosing Axelent safety products

"Vi är väldigt nöjda med resultatet. Axelents representanter gjorde exakt det vi kommit överens om. Skiljeväggarna svarade väl på vårt behov av säkerhet och är dessutom estetiskt tilltalande, vilket är ytterligare ett plus i kanten", säger Thierry Gueant, ingenjör vid Alstoms Test Methods & Tools-avdelning.

Thierry Gueant berättar att skiljeväggarna, förutom att förbättra säkerheten vid elektroniktester, även ger anläggningen ett modernare utseende rent visuellt.

"Jag tror att detta kommer att uppskattas av våra kunder när de besöker vår anläggning".

En annan viktig faktor är, enligt Thierry, att Axelents säkerhetssystem är flexibla och anpassningsbara efter de situationer och miljöer de används i.

"Vår miljö och vårt dagliga arbete har inte behövt ändras någonting, eftersom det är Axelent som anpassat sig efter oss. Enda skillnaden är att vi nu fått en mycket säkrare arbetsplats."

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

Se vårt kundcase hos British Offsite i Essex, Storbritannien

Vi är glada över att kunna dela den otroliga resan i samarbete med våra uppskattade partners, Bri...

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

Maskinskydd kring monteringslina till Thule

Vårt systerföretag Axelent Engineering har lång erfarenhet av specialmaskiner som de levererat ti...

Att växa och utvecklas tillsammans

Att bygga långvariga relationer med kunder kräver mer än en bra produkt, bland annat tillit, komp...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.