Mångårigt samarbete för säkrare lager

Bättre och säkrare lagermiljöer är något som både EAB och Axelent strävar efter. Här berättar vi mer om vad som kännetecknar företagens ömsesidiga och mångåriga samarbete. 

Familjeföretaget EAB startades i Smålandsstenar redan i slutet av 1950-talet av byggnadssnickaren Erik Andersson. Inriktningen var byggnadssmide, initialt av trappräcken i smide. Genom åren har verksamheten utvecklats till att omfatta tre huvudsakliga produktområden – stålbyggnader, industriportar och lagerinredning.

Trots att företaget vuxit och Eriks söner Per-Åke och Sven-Gunnar nu tagit över verksamheten har hjärtat och produktionen alltid varit förlagt hemma i Smålandsstenar.

Magnus Ullerås
Magnus Ullerås

Axelents samarbete med EAB sträcker sig omkring 20 år tillbaks i tiden. Axelent är en av företagets underleverantörer på lagerinredningssidan, där EAB levererar färdiga helhetskoncept till kund. Det rör sig i första hand om produkter som exempelvis näthyllplan, ras- och maskinskydd.  

"Allt började väl med att vi hade ett behov av den typ av produkter som Axelent levererade och tyckte att de var en intressant och duktig leverantör. Genom åren har samarbetet utvecklats och vuxit sig allt starkare, och de har idag blivit en stor leverantör till oss", säger Magnus Ullerås, projektledare och säljare på EAB.

Sven-Erik Andersson, säljare på Axelent, fyller i.

"Vårt samarbete med EAB har alltid kännetecknats av ett givande och tagande. Vi hjälper varandra och har väl på många sätt utvecklas tillsammans. Vi har varit öppna för deras och kundernas behov och strävat efter att lösa problemen så fort och bra som möjligt. Där tycker jag att vi hittat många vägar idag."

Den vanliga proceduren är att EAB presenterar en ritning eller kravspecifikation på vad de behöver, i de flesta fall ett rasskydd eller näthyllplan, utifrån vilken Axelent sedan lämnar en offert.

"För det mesta handlar det om relativt enkla applikationer och case, men ibland stöter vi på mer komplexa applikationer. Och i dessa fall krävs en djupare problemlösningsdialog. Så hela spännvidden finns absolut", säger Magnus Ullerås.

Grunden till det mångåriga samarbetet är, enligt Magnus Ullerås, att Axelent har en bra produkt till rätt pris. Men även snabbheten med återkopplingar och offerter samt att de alltid får ett bra underlag i form av ritningar och exakta priser spelar en avgörande roll både för EAB och deras kunder.

"Just lyhördheten och snabbheten är något vi värdesätter väldigt mycket, och vi får alltid bra underlag att presentera för kund."

På frågan vilka trender som kan urskiljas och hur framtiden ser ut så tycker Magnus Ullerås att kundernas växande säkerhetstänkande är ett gott tecken.

"Jag är helt övertygad om att den ökande medvetenheten kring säkerhet kommer att innebära ett växande behov av olika säkerhetsdetaljer, som exempelvis nät- och trådprodukter. Så framtiden och marknaden för denna typ av produkter ser ljus ut tycker jag."

Sven-Erik Andersson
Sven-Erik Andersson

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

Se vårt kundcase hos British Offsite i Essex, Storbritannien

Vi är glada över att kunna dela den otroliga resan i samarbete med våra uppskattade partners, Bri...

Kundcase – helhetslösning av förråd, cykelställ och servicestation till FastPartner

Vi ställde några frågor till Thomas Nilsson på FastPartner som valt en helhetslösning från Axelen...

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

Kundcase 1000 cykelplatser till Linnéuniversitetet!

Vi tycker det är extra roligt när vi får chans att visa på bredden av projekt som vi fått vara en...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.