Axelent och Evomatic – ett lyckat samarbete

Efter flera år tillsammans är Axelent och Evomatic ett välsmort maskineri. Den högteknologiska robotanläggningen de byggde tillsammans i Karlshamn är ett lysande exempel på bra team work.

Evomatic x-guard)

 

Anläggningen innefattade utöver all teknik och nätväggar även 16 stycken Yaskawa-robotar. Hela konstruktionen monterades på plats för testkörning och godkännande, innan demontering och slutlig transport till kund.

– Axelent blev det självklara valet eftersom de är en komplett helhetsleverantör av maskinsäkerhet. Deras X-Tray är den perfekta lösningen för kabelstegar tillsammans med X-Guard. Detta eftersom montaget är perfekt anpassat, vilket snabbt och smidigt ger ett professionellt resultat, berättar Evomatics ansvarige projektledare Pär Johnson.

Evomatic X-Tray

 

Kunden för robotanläggningen är en ledande aktör inom wellpappindustrin. Med så många olika delar och komponenter inblandade i projektet var det extra viktigt med ett framgångsrikt slutresultat.

– I detta fallet levererade Axelent cirka 200 paneler, 120 stolpar, 20 dörrar med lås och 100 kabelstegar. Cellerna hade komplexa lösningar, därför var Axelent med i hela vår process för att ta fram en slutgiltig lösning, säger Pär Johnson.

Evomatic startade sin verksamhet 1998 och är idag en av Sveriges största automationsintegratörer. De är specialiserade på kunder inom automotive, livsmedel- och generell industri samt engineering. Totalt har företaget ett 80-tal medarbetare i Karlshamn och Alingsås.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

Kundcase – helhetslösning av förråd, cykelställ och servicestation till FastPartner

Vi ställde några frågor till Thomas Nilsson på FastPartner som valt en helhetslösning från Axelen...

Kundcase - servicestationer till Gislaveds kommun

Vi har haft glädjen att leverera totalt fyra servicestationer till Gislaveds kommun genom närings...

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

Kundcase 1000 cykelplatser till Linnéuniversitetet!

Vi tycker det är extra roligt när vi får chans att visa på bredden av projekt som vi fått vara en...