Björkallén – en trivsam del av Ultuna trädgårdsstad

Ett par kilometer från Uppsala centrum skapas ett nytt bostadsområde kallat Ultuna trädgårdsstad. Nära Genetiska trädgården, med sin unika björkallé, fruktträd, och de vackra gamla ekarna uppför Besqab 85 lägenheter i olika storlekar. Axelent Safe-X har levererat kreativa förrådslösningar och cykelställ i olika utföranden.

Björkallén)

 

När Björkalléns 85 vindsförråd skulle installeras i hus 1 och 2 fick montören visa prov på sin yrkesskicklighet och anpassa förråden efter husens snedtak och pelare. Lösningen blev vad som närmast kan beskrivas som skräddarsydda förråd. Detta hantverksarbete kommer att upprepas när ytterligare två hus ska utrustas med likvärdiga vindsförråd. Axelent Safe-X levererar även cykelställ till projektet. Det handlar om 111 cykelplatser i en kombination av dubbelställ med gasfjäder samt enkelställ för vägg och mark.

Arbetsledare Anders Olofsson, Besqab om Axelent Safe-X som leverantör;

Arbetsledare Anders Olofsson, Besqab:

”Besqab har arbetat med Axelent Safe-X tidigare och har endast goda erfarenheter av detta. Safe-X lever upp till bra pris i kombination med hög kvalitet. Det är ett av våra krav när vi väljer leverantör – att prisbilden överensstämmer med kvaliteten på både produkt, leverans och montage. I projekt "Björkallén" valde vi att använda storsäljaren förrådssystem typ F. Detta är förvisso det enklaste av Axelents förrådssystem men det håller tillräckligt hög säkerhet. Precis som tidigare när vi anlitat Safe-X så valde vi att låta deras montörer utföra arbetet eftersom de bevisligen har koll på läget och kan sin sak. Axelent är en pålitlig samarbetspartner som alltid håller vad man lovat så det här projektet var förmodligen inte det sista.”

Vill du hellre läsa Safe-X News i PDF-format?

Läs hela Safe-X News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

Kundcase – helhetslösning av förråd, cykelställ och servicestation till FastPartner

Vi ställde några frågor till Thomas Nilsson på FastPartner som valt en helhetslösning från Axelen...

Kundcase 1000 cykelplatser till Linnéuniversitetet!

Vi tycker det är extra roligt när vi får chans att visa på bredden av projekt som vi fått vara en...

FAQ - Vilka mått behöver jag tänka på?

De finns några mått som vi rekommenderar att förhålla sig till för att skapa bästa möjliga föruts...

Så väljer du rätt cykelställ

Ur miljösynpunkt är cykeln idag det ultimata färdmedlet. Med en cykelställslösning från oss på Ax...