Finn-Power flyttade in i nya lokaler

De 20 000 kvadratmeter nya, fantastiska lokalerna nästan materialiserar sig rakt ur den finska naturen i Seinäjoki. Naturen har dessutom präglat hela bygget rent byggnadstekniskt. Solceller och solpaneler tillsammans med ett effektivt värmeåtervinningssystem gör att byggnaden är självförsörjande när det gäller energi.

New Plant Finn Power)

 

Axelent och Finn-Power Oy har haft ett samarbete i över ett decennium och när vi pratar med Jarkko Kettula, inköpschef Logistik och Fastighet, ser han samarbetet som ett partnerskap.

Vilka produkter köper ni av Axelent?

Främst handlar det om maskinskydd (X-Guard) men i samband med vår nybyggnation försåg vi även lagerdelen med rasskydd (SafeStore)

Hur fungerar samarbetet?

Samarbetet fungerar mycket bra. Vi har inget eget lager av maskinskydd här i Seinäjoki utan beställer vid behov av Axelent AB i Sverige. Leveranserna är på plats efter några dagar.

Vad är viktigt för er när ni väljer leverantör?

Vi behöver en partner mer än en leverantör. Någon som arbetar tillsammans med oss och som kan ge oss råd om vi behöver det. Någon vi kan växa tillsammans med och som vet hur vi fungerar och arbetar. Axelent är en sådan partner.

 

Finn Power Collaborates With Axelent

 


Berätta om invigningen!

Vi höll en invigning i de nya lokalerna den 21 mars i år för fler än 250 inbjudna gäster. Vi flyttade såväl produktion som tekniskt center knappt fyra mil från Kauhava till Seinäjoki. De nybyggda lokalerna är på 20 000 kvadratmeter och investeringen uppgår till omkring 20 MEUR. Invigningen sammanföll dessutom med vår 50-årsjubileum så vi hade dubbel anledning att fira. 

Vad kan du berätta om den nya anläggningen?

Om vi jämför med våra tidigare lokaler har produktionskapaciteten ökat med 40 procent tack vare utökad anläggningsyta, förbättrad internlogistik, modern teknologi och ökad takhöjd.

Vi är 400 anställda och eftersom vi fokuserar på produktutveckling och innovation arbetar 20 procent av arbetsstyrkan med R&D (Research & Development).

Vad tillverkar ni?

Finn-Power är en del av Prima Powers maskindivision. För vår del innebär det att vi tillverkar och levererar omkring 450 Prima Power-maskiner årligen till kunder runt om i världen.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

18 maj 2021 • Kundcase

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

1 dec 2020 • Kundcase

Maskinskydd kring monteringslina till Thule

Vårt systerföretag Axelent Engineering har lång erfarenhet av specialmaskiner som de levererat ti...

20 okt 2020 • Kundcase

Att växa och utvecklas tillsammans

Att bygga långvariga relationer med kunder kräver mer än en bra produkt, bland annat tillit, komp...

5 maj 2020 • Kundcase

”Vi behöver en partner mer än en leverantör. Någon som arbetar tillsammans med oss och som kan ge oss råd om vi behöver det.”

Axelent och Finn-Power Oy har haft ett samarbete i över ett decennium och när vi pratar med Jarkk...