Yōkoso Axelent! (Välkommen Axelent!)

View_Japan.jpg)

 

 

Funabashi City ligger ungefär 25 minuter från Tokyo och är en stad med historiska anor ända från 700-talet e.Kr. Förutom ett jordbävningssäkrat lager åt Axelent, bjuder Funabashi City bland annat på två hästkapplöpningsbanor. Staden är också en systerstad till Odense i Danmark och därför hittar du här H.C. Andersen Park – Japans tredje mest besökta temapark.

För att snabbare förse Japan med Axelentprodukter har Axelent byggt ett lager i Funabashi City. Lagerinredningen är svensk och kommer från EAB. Samtliga hyllor/pallplatser är säkrade för att klara jordbävning. Axelents lager ligger på fjärde våningen i ett 6-vånings lagerhus. Från fönstret ser man Mount Fuji.

JapanMap.jpg

 

FAKTARUTA FUNABASHI CITY

 

Antal invånare: 610 000

Funabashi är den näst största staden i prefekturen* Chiba och ingår i Tokyos storstadsområde

Med sina över 35 miljoner invånare är Stortokyo världens folkrikaste storstadsområde

Kuriosa: Enda staden i Japan med två hästkapplöpningsbanor.

* Prefektur kan liknas med distrikt

 

 

Japankontor.jpg)

 

 

Axelents säljutbildning gjorde succé

Under två dagar utbildades säljarna på Captain Industries, Axelents agent för japanska märkänden. Utbildningen genomfördes på Axelents lager/kontor i Funabashi och 30 säljare närvarade. Agendan under 2-dagarsutbildningen bjöd på såväl produkt- som säljgenomgång samt en uppskattad session där deltagarna fick bekanta sig mer fysiskt med produkterna.

Andreas Gotmark, vd, Axelent Wire Tray AB:

”Sammanfattningsvis har feedbacken efter utbildningen varit väldigt positiv. På Wire Tray har vi till och med kunnat se resultat i form av ökad försäljning av några av de produkter som vi lyfte fram under utbildningen.”

Stefan Axelsson, exportchef, Axelent AB:

”Japan är en mycket spännande marknad för oss, och främsta anledningen till vår Funabashi satsning är förstås att serva den japanska marknaden. På sikt ger vår Japanposition oss även möjlighet att serva andra länder, t.ex Korea och kanske Kina och Taiwan.”

WHITE.jpg)

 

Hayashi Watanabe, vd, Captain Industries:

”Vi är väldigt nöjda med seminariet, dels för det professionella genomförandet men också för de praktiska delarna. Sedan vi öppnade vårt lands gränser mot resten av världen år 1868 har Sverige och svenska produkter respekterats högt i Japan ur rent historiskt perspektiv. Låt mig kort förklara varför.

SKF är ett exempel på ett av de mest välkända svenska företagen som värderas högt av oss japaner. Vi är även tacksamma för att den svenska marinen och dess industrier hjälpte oss att utvecklas till en industri i världsklass. Men mest av allt står vi i tacksamhetsskuld till det svenska stålet som har hjälpt den japanska tillverkningsindustrin att utvecklas till sin nuvarande nivå. Personligen anser jag att vi japaner har det svenska folket att tacka för all den generositet ni har bistått oss med under en lång period.”

undefinedundefinedundefined

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.