Världens bästa lager

De kaxiga orden i rubriken är Anders Erikssons, Logistikchef i Varner Gruppen och ansvarig beställare av den nya distributionsanläggningen i Vänersborg. En beställning som kom Axelent till godo via samarbetspartnern Swisslog.

Byggnaden består av totalt 53 000 m2 varav 9 000 är ett så kallat höglager på 30 meters höjd, och resterande ett låglager på 15 meter. Lagret kommer att vara i stor grad automatiserat. Detta möjliggör för beställaren att centralisera den lagerhantering som idag är utspridd över Norden.

undefinedSebastian Jiteg, projektledare Axelent AB:
”Varner Gruppens logistikbyggnad med planerad driftstart i april 2016, är ett av de största X-Guardprojekt vi gjort i Sverige. Totalt levererade vi i runda slängar 1 000 meter nätväggar och 60 dörrar. Monteringen tog ungefär sju veckor, med paus för semester i juli.” 

X-Guard håller koll på säkerheten
I byggnaden arbetar automatiska staplingskranar, bansystem för pall- och lättgods samt en logistiklösning för hängande kläder sida vid sida med människor. Med hjälp av Swisslog levererade Axelent omfattande maskinskydd som ökar säkerheten kring maskinerna. 

undefined

Peter Bülow, projektdesigner Skisslog:
”Under uppförandet av Varner Gruppens anläggning var min kollega Bo Nilsson huvudprojektledare och jag projektdesigner. Vi har arbetat tillsammans med Axelent i flera olika projekt tidigare och för mig innebär det ett smidigt handhavande eftersom jag med hjälp av deras 3D-program ritar upp ett förslag som Sebastian Jiteg sedan lämnar offert på. Därefter följer en finjustering av förslaget till en leveransomfattning som passar projektet. Under projektet tillkommer oftast en hel del justeringar orsakade av fysiska hinder på sajten som inte var kända från början.”

Varner1.jpg)

 

 

X-Guard® runt automatpalleterare.

Varner2.jpg (1)

 

 

X-Guard® kring robotceller.

Varner3.jpg (1))

 

 

X-Guard® tillsammans med robotceller och i bakgrunden automatpalleterare.

undefinedAxelent Software utvecklar och säljer användarlicenser till de egna programvarorna SnapperWorks, SafetyWorks och X-Tray Calculation Tool. Programmen är baserade på spridda plattformar och standarder som garanterar en lång livslängd, kontinuerlig utveckling och enkel anslutning till andra system. Axelent Softwares produkter bygger på enkelhet och användarvänlighet och är i sin ursprungliga version utvecklat för Axelents produkter, men genom olika kundanpassningar applicerbart inom de flesta branscher som har standardiserade produkter.

 

 

Varner Gruppen

Varner Gruppen AS är en av norra Europas största mode-koncerner med ca 9 900 medarbetare och 1 400 butiker i 8 länder och en omsättning kring 1 300 miljoner euro. 

Koncernen består av de tolv kedjorna: Dressmann, DressmannXL, Cubus, Bik Bok, Carlings, Urban, Volt, Vivikes, WOW, Wearhouse, SOLO, samt Varner Brand Stores. 

» varner.no

Swisslog

Swisslog designar, utvecklar och levererar automations-lösningar till sjukhus, lager- och distributionscentraler.

Företaget, med huvudkontor i Schweiz, består av ca 2 500 anställda runt om i världen och hjälper kunder i mer än 50 länder. 

Swisslog är den del av KUKA-gruppen, en ledande global leverantör av intelligenta automationslösningar. 

» swisslog.com/wds_sverige

» kuka.com

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.