Team Produktion

Ungefär 400 000 meter rör passerar genom produktionsanläggningen varje månad. Det motsvarar en ungefärlig längd av rör från Hillerstorp till Stockholm. Varje månad. Då vill det till att samarbetet fungerar.

På moderbolaget Axelent AB i Hillerstorp sker all produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning av Axelents nätväggssystem. Produktionen är i mycket hög grad automatiserad för att klara höga volymer och snabba leveranstider. Varje måndag hålls så kallade ögonblicksmöten i produktionen och en gång i månaden ett större produktionsmöte, men eftersom såväl produktions-ansvarig som produktionsplanerare har en aktiv roll ute i produktionen elimineras många avvikelser direkt. 

TeamProduktion.jpg)

 

 

Dejan Elezovic, produktionsansvarig, Axelent AB:

”Vi har skapat en helt unik produktionsanläggning där vi kombinerar egenutvecklade maskiner med lång erfarenhet och kunskap inom maskinskydd. Till vår hjälp har vi haft Axelent Engineering AB, ett företag i Axelentgruppen. Kunskapsnivån och produktkännedomen på produktionsavdelningen är mycket hög. Jag har arbetat på Axelent i 21 år. Min kollega Fredrik Segerberg i 16 år. Jag skulle vilja påstå att 60 % av produktionsteamet har arbetat på Axelent i minst 10 år, så förutom att vi är ett väl sammansvetsat team – kan vi vår sak.

Om maskinerna fungerar som de ska löper arbetet friktionsfritt genom anläggningen. Jag är själv en aktiv del av produktionen och finns på plats för att underlätta och hjälpa till vid eventuella problem. Vid större problem stöttar underhållsavdelningen oss. Det finns bara en sak som saknas om du frågar mig. Fler kvinnliga maskinoperatörer! De är oerhört svåra att få tag på men jag tror på en mix av både män och kvinnor för bästa arbetsklimat.”

 

Produktion.jpg

 


Fredrik Segerberg, produktionsplanering, Axelent AB:

”Dejan och jag kompletterar varandra och vi har båda lång erfarenhet ifrån Axelents produktion eftersom vi båda tidigare fungerat som maskinoperatörer.  

Rent generellt är Axelents maskinoperatörer snabba på att ställa om och de tar ansvar. Maskinerna är helautomatiska men avvikelser kan naturligtvis uppstå och det är viktigt att operatören kontrollerar godset med jämna mellanrum. Detta behöver vi inte påtala, detta görs per automatik eftersom hela teamet är motiverade och arbetar mot samma mål. Precis som ett väl fungerande team ska göra.”

 

5 snabba!

med Dejan Elezovic

Storstad eller landet?
Storstad

Vara aktiv eller slappa?
Slappa

Äta ute eller hemma?
Hemma

Favoritplats?
Så nära havet som möjligt

Dold talang?
Om det är en talang att vara händig har jag
både renoverat och byggt om mitt hus.

 

5 snabba!

med Fredrik Segerberg

Storstad eller landet?
Storstad

Vara aktiv eller slappa?
Aktiv

Äta ute eller hemma?
Äta ute

Favoritplats?
Florida så klart

Dold talang?
Jag är en grym badrumssångare :-)

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.