Smartare teknologi med X-Guard

Pallarna transporteras på drivna rullbanor och ackumuleras automatiskt utan vidröring, vilket säkerställer att produkterna inte skadas och inte kan komma på avvägar. Eftersom det är ett system med drivna rullbanor är det säkrare än ett graviterande system och kräver i allmänhet mindre utrymme. Ackumuleringen sker mekaniskt med enkel, pålitlig styrning.

Gebhardt.jpg)

 

Nyligen gjordes en installation som drog fördel av allt detta för att ändra transporten av färdiga produkter från produktionsområdet till en fristående lagerbyggnad. På grund av platsens utformning krävdes det tidigare en semitrailer och ett antal gaffeltruckar.

Numera skickas pallarna helt automatiskt upp på en elevator från produktionen och förs via en bro ner till lagret och ända fram till lossningsplatsen. En pendelvagn länkar ihop tre armar från produktionen till det nya transportörsystemets start där varje pall förses med en unik streckkod som anger dess lagerplats. Streckkodsläsare på olika knutpunkter i systemet skickar pallarna till ett av fem områden på lagret där de lyfts av med gaffeltruckar och placeras i pallställ. Omfattande användning av kökörning gör att över 250 pallar kan befinna sig på de ackumulerande transportörerna, förutom på vridbord och drivenheter.

Bild: hss, Handling & Storage solutions
www.hsssearch.com

Gebhardt2.jpg

 

Matt Pedley, Gebhardt

”Jag har anlitat Axelent på de flesta av mina tidigare arbetsplatser, från Schaefer, Stow, Dematic, TGW till SDI och nu även på Gebhardt. Jag har varit involverad i både design, kostnadskalkyler och installation av produkter från Axelent och jämfört med deras konkurrenter på marknaden har Axelent varit mer tjänstvilliga när det gäller utformning, tillhandahållande och leverans. Visserligen är Axelent kanske inte billigast, men det jag lägger ut i startkostnader sparar jag på installationen. Produkten är användarvänlig och mycket lätt att underhålla tack vare de nya snabböppnande maskinskydden. Områdena är väl genomtänkta med bland annat fotskydd, snäppgångjärn och till och med reservfästen för dörrsensorer, och allt kan levereras av Axelent.

Responsen och informationen från säljavdelningen, även när det gäller ritningar i vilket format jag än vill ha (DWG), är snabb och detaljerad. Designteamet är hjälpvilligt och kommer med förslag på hur installationen kan bli enklare och kostnadseffektiv. De brukar leverera snabbt och jag informeras i förväg så jag hinner se till att godset kan tas emot på plats. På det hela taget försöker jag alltid anlita Axelent som är den leverantör jag föredrar.”

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.