Konsten att tala med maskiner

Ordet automation kommer från grekiskans 'automatos' som betyder på egen hand. Redan år 600 e.Kr. uppfanns den första automatiska maskinen, väderkvarnen. Axelent satsade också tidigt på automation men vår framgång handlar inte bara om maskiner.

Made in Hillerstorp.jpg)

 

Redan för 15-20 år sedan insåg Axelent fördelarna med automation, och X-Line 1 såg dagens ljus. I samband med vår pågående utbyggnad av produktionslokalerna kommer X-Line 4 att se dagens ljus. Men vår framgång handlar inte enbart om att vi har en av branschens modernaste automationslösningar.

Utan människan står vi oss slätt

Våra maskiner i all ära – utan skickliga människor som sköter dem kommer vi ingenstans. Det är inte maskinerna som ensamt gör jobbet, det är kombinationen av automation och kunnig personal. På Axelent har vi haft den stora förmånen att omges av engagerade medarbetare där såväl långsiktighet som kunskap är självklara byggstenar.

Faktum är att vi är överlägsna i vår bransch när det kommer till omsättning per anställd, och vår fantastiska produktionspersonal har en stor del i detta.

Skomakarens barn

Jag brukar säga att skomakarens barn måste ha de bästa skorna. Alltså måste vi som utvecklar och säljer maskinsäkerhet visa att vår egen produktion är den säkraste som finns. Genom lanseringen av Safety Book (artikeln på nästa sida) tar vi steget ännu lite längre och dokumenterar vårt säkerhetstänk i en för branschen helt unik guide till maskinsäkerhet. 

Jag önskar alla läsare en fantastisk höst.
På återseende.

 

Mats Hilding, vd, Axelent AB

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.