Klädgalgen som förändrar liv

Tänk om man kunde klä galgar i tyg så att plagget hängde kvar. Och tänk om resultatet kunde bli en vacker inredningsdetalj också, resonerade Annika Jonasson. Eftersom hon redan var engagerad i en rad välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum, fick hon snart en lysande idé. Varför inte ge fattiga kvinnor och personer med särskilda behov möjlighet att producera dessa galgar för en rättvis lön i en miljö som inger hopp och trygghet?

Hangers.jpg)

 

Detta var början till Hang on Hangers i sin nuvarande form – ett välgörenhetsprojekt, som bygger på principerna i rättvisehandel. Intäkterna går framför allt till kvinnorna i projektet. Några av dessa har funktionshindrade barn och vinsten täcker de dagliga behoven för mat, sjukvård, tandvård och skolavgifter. Hang on Hanger stödjer även andra välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum.

Stålgalgar med mjukt tyg

Annica Jonasson: “Vår idé är att klä hållbara stålgalgar i vackra tyger. Idag finns det galgar i två olika storlekar, varav de mindre är lämpliga för barnplagg. Några populära  mönster återkommer år efter år, men vi arbetar också ständigt med att förnya och utveckla våra kollektioner. Vår ambition är att alltid vara uppdaterade med aktuella trender.”

Galgar med X-faktor

Axelent AB går i väntans tider. Tvåhundra set om vardera tre vuxengalgar är i skrivande stund på väg mot Axelent. Galgarna är lindade med Axelents färger och kommer att förgylla många garderober runt om i världen.

 

 

Hang on Hangers
Hang on Hangers grundades år 2010 av Annika Jonasson och sysselsätter för tillfället omkring 20 kvinnor i Klong Toeyslummen i Bangkok, Thailand. Många av dessa kvinnor har inga andra sätt att försörja sig på och syftet är att ge dem och andra människor med speciella behov en möjlighet att jobba i en trygg miljö.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

16 dec 2016 • X-NEWS

God Jul & God Fortsättning

Vi hörs igen 2017.

16 dec 2016 • X-NEWS

Hundraårig chokladhistoria

Chokladfabriken har fått en ny uppgift. De äldsta delarna av Chokladfabriken ritades av Ivar Teng...

16 dec 2016 • X-NEWS

Automatisk dörrstängare X-Guard

Önskemål kring någon form av automatisk dörrstängare har funnits under en tid. Nu finns det en en...

16 dec 2016 • X-NEWS

Axelent Spain S.A.U. Spanska teamet växer

Den spanska marknaden tickar på och förfrågningarna accelererar stadigt. Ökad efterfrågan ställer...