Ett nytt ansikte - ett ”gammalt”

AndreasDragan.jpg)

 

 

Vi välkomnar Dragan Urosevic till Axelent AB. Dragan kommer att sälja maskinskydd från Mälardalen och norrut. Samtidigt vill vi också passa på att presentera ett välkänt namn hos Axelent, men nu med ett nytt arbetsområde; Andreas Gotmark är sedan september månad försäljningschef för Axelent AB. Vi önskar Dragan och Andreas stort lycka till med sina nya tjänster.

Andreas Gotmark

Vad har du för bakgrund?

”Jag är född och uppvuxen i Värnamo. Efter gymnasiet bestämde jag mig för att bli statsvetare eftersom jag alltid intresserats av samhällsfrågor. Med bara ett halvår kvar av den 4-åriga utbildningen insåg jag att jag inte alls ville jobba som statsvetare, så av en slump hamnade jag vid 24 års ålder på Axelents kundtjänst. Sedan dess har jag varit kvar på Axelent men med flera olika uppgifter.

Efter två år på kundtjänst flyttade jag till USA och byggde tillsammans med Magnus Lundberg upp Axelents verksamhet där. Tre och ett halvt år senare var jag tillbaka i Sverige och på Axelent Engineering, men redan efter tre månader fick jag uppgiften att driva försäljningen för Axelent GmbH, så jag tog mitt pick och pack och flyttade till Stuttgart. Jag kom sedan att fungera som tillförordnad vd under projektform, så när Harald Steidle utsågs till vd, flyttade jag tillbaka till Sverige med den nya uppgiften att ansvara för försäljningen av trådstegar. Ett år senare, 2014, blev jag vd för Axelent Wire Tray, för att nu, år 2016, vara försäljningschef för Axelent AB.”

Vilka är dina främst egenskaper som ledare?

”Jag vill tro att jag är lyhörd och tydlig. Jag försöker vara närvarande och finnas till hands för mina kollegor när de behöver coachning eller bolla idéer och tankar. Jag tror på eget ansvar och tycker inte att man ska behöva toppstyra allting i detalj.”

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

”Jag försöker besvara frågor och lösa problem och fungera som ett bollplank för såväl inne- som utesäljarna. Jag planerar inför framtiden, har koll på statistik och följer upp.”   

Vad är mest spännande med ditt jobb?

”Det mest spännande är att företaget Axelent är i ständig förflyttning och vill framåt. Man vågar satsa och ta ibland okonventionella vägar för att nå målet.”

Varför tycker du att man ska anlita Axelent när man behöver lager-/maskinskydd?

”För att vi på Axelent är extremt kundorienterade och kan säkerhet. Vi är dessutom såväl snabba som lyhörda och duktiga på att förstå kundens behov.”

AndreasG.jpg

 

 

5 snabba
med Andreas Gotmark

Storstad eller landet?
Landet

Vara aktiv eller slappa?
Slappa

Äta ute eller hemma?
Hemma

Favoritplats?
Hemma med familjen

Dold talang?
Avkoppling för mig är att ställa mig i köket och laga mat. Gärna åt stora sällskap på upp till 40 personer.

Dragan Urosevic

Vad har du för bakgrund?

”Mina föräldrar är från forna Jugoslavien och kom till Sverige i slutet av 60-talet. Jag var sju år gammal då. Vi hamnade i Gullaskruv eftersom min pappa jobbade på Orrefors som glasblåsare. Efter två år löpte hans kontrakt ut och vi flyttade till Hallstahammar i Västmanland för att sedan hamna i Västerås, där jag bor än idag.

Några skulle kanske säga att jag har en brokig bakgrund men en röd tråd har hela tiden varit försäljning och marknadsföring. Efter ASEA Industriskola med inriktning elektronik läste jag reklam och marknadsföring på IHM Business School. Ett av mina första jobb var att driva Avis försäljning i Västerås län och där lärde jag mig oerhört mycket om kundnöjdhet och kundförväntan.


Efter det har jag arbetat bland annat som resebyråchef på Ticket, säljare mot Mellanöstern via Outokumpu, på Sandvik Powdermet fungerade jag som Sales Engineer och på Calesco var rollen marknadschef. Närmast kommer jag från Componenta Wirsbo där jag var Key Account Manager. 

Sedan november jobbar jag som säljare för Axelent maskinskydd. Jag utgår från Västerås med fokus på Mälardalen och resten av Sverige norrut. Med mig har
jag alltid min passion för försäljning.”

Vilka är dina främst egenskaper inom försäljning?

”Eftersom jag har erfarenhet från såväl olika branscher som kulturer har jag utvecklat en snabb uppfattningsförmåga. Genom att jag mött olika personligheter
har jag blivit ganska duktig på att läsa människor och förstå deras behov, även om de inte berättar det för mig.”

Vad är mest spännande med ditt jobb?

Mest spännande är att ingen dag är den andra lik och att jag får möjlighet att fördjupa relationen med olika människor. Det är alltid spännande att vara ambassadör för ett företag och att försöka representera varumärket på bästa sätt.   

Något annat vi kan behöva känna till om dig?

Jag är sambo sedan 27 år tillbaka och har en son på 20 år. Sport har präglat mitt liv och jag har spelat både fotboll och handboll. Det senare på relativt hög nivå. Jag är utbildad och licenserad tränare i fotboll.

Dragan.jpg)

 

 

5 snabba
med Dragan Urosevic

Storstad eller landet?
Landet

Vara aktiv eller slappa?
Vara aktiv

Äta ute eller hemma?
Både och

Favoritplats?
Milano, en perfekt mix av mat, kultur, sport och mode

Dold talang?
Jag hyser hemliga författardrömmar. Har en titel klar men innehållet ännu inte genombearbetat.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.