Benelux.jpg)

 

 

Axelent Benelux

Stefan Grudelbach:

”År 2003 grundade Carl Becquet, vd, Axelent Belgium och sedan dess har man, tack vare dedikerade medarbetare och en utmärkt produktportfölj, varit marknadsledande i Belgien inom nätväggar. Axelent Belgium med dotterbolag Axelent Netherlands, ägs sedan september 2015 till 100 % av Axelent AB och sedan november 2015 har vi en stark plattform för hela Benelux (Belgien, Nederländerna, Luxemburg) med en ny säljorganisation i Nederländerna. Efter tre månader i denna kostym känner vi oss redan nöjda!

Medan Axelent Belgium koncentrerar sig på sin redan uppbyggda marknad, försöker vi i Nederländerna utöka våra marknadsandelar. Vi är fulla av tillförsikt och energi för att stärka vårt varumärke.

Samarbetet mellan Belgien och Nederländerna fungerar väldigt bra. Särskilt för oss holländare känns det tryggt att ha en moderorganisation att luta sig emot och få dela såväl kunskap som besökande kunder med.

Sedan Axelent AB kom in som helägare har vi förändrat en del rutiner. För oss i Nederländerna innebar det att börja om från noll. Vi har fått fin support från Axelent AB. Till exempel tog det bara fyra dagar att få vårt nya affärssystem installerat och igångsatt, så ett stort tack till Andreas Hansen och Martina Ståhl från IT och Team Black!

Från vänster till höger: Jeroen Verhoeks, Stefan Grudelbach.
Foto: Atonium, Mike Cattell

JeroenStefan.jpg

 

Det nederländska säljbolaget Axelent Netherlands B.V. i fokus.

Vi bad Stefan Grudelbach berätta mer.

Vilka produkter säljer ni?

”Vi fokuserar på maskinsäkerhet och är just i färd med att utöka vårt distributionscenter där nederländska slutanvändare är vår målgrupp.”

Hur många anställda är ni på företaget?

”I samarbete med Axelent Belgium, som vi är ett dotterbolag till, bildar vi Axelent Benelux. Tillsammans är vi totalt 14 personer, två från oss och tolv från Axelent Belgium.”

Vilka sektorer jobbar ni mot?

”Vi säljer Axelents maskinsäkerhet till ett stort antal olika områden, till exempel verkstads-, förpacknings- och robotindustrin, distribution- och logistik (såväl manuella som automatiserade) samt ”nyckelfärdiga” säkerhetsprojekt.

WHITE.jpg

 

Vilka är Axelents starkaste sidor?

”Axelents användarvänliga och samtidigt smarta produkter ger Axelent en stark position på marknaden. Med alla de fördelar och möjligheter som vår produkt erbjuder kan vi tillhandahålla ett starkt och brett sortiment.

När kunderna tar en titt på våra produkter för första gången är de oftast mycket imponerade av funktionerna hos framför allt X-Guard, dess beslag och hur produkten är utvecklad och konstruerad. När vi sedan berättar om möjligheterna förstår de att det vi erbjuder är ett komplett system.”

Vilka är fördelarna med att ingå i Axelent Group?

”Jag upplever fördelarna med att tillhöra Axelent Benelux Group eftersom jag nyligen gått över till det nya säljbolaget i Nederländerna. Att ha tillgång till bland annat kundsupport, IT-tjänster och affärssystem känns som en oerhörd trygghet. Jag känner mig som en del av den globala Axelentfamiljen – den tryggheten och styrkan hjälper mig i min kontakt med kunderna.”

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med egen tillverkning?

”Axelent har inte bara visat världen att ett svenskt företag är mycket stabilt när det gäller produktion och utveckling
– att dessutom ha produktionen i Sverige ger oss både en stark image och sparar kostnader. Den svenska produktionen möjliggör snabba leveranser till länderna i Europa.”

Hur ser framtiden ut?

”Min syn på framtiden när det gäller Axelent generellt är positivt. Jag tror att Axelent kommer att förbli ett starkt varumärke som dessutom kommer att vara en av de ledande aktörerna i världen! Den familjära andan där vi befinner oss tillsammans med alla Axelents agenter runt om i världen skapar ett mycket bra arbetsklimat.”

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

16 dec 2016 • X-NEWS

God Jul & God Fortsättning

Vi hörs igen 2017.

16 dec 2016 • X-NEWS

Hundraårig chokladhistoria

Chokladfabriken har fått en ny uppgift. De äldsta delarna av Chokladfabriken ritades av Ivar Teng...

16 dec 2016 • X-NEWS

Automatisk dörrstängare X-Guard

Önskemål kring någon form av automatisk dörrstängare har funnits under en tid. Nu finns det en en...

16 dec 2016 • X-NEWS

Axelent Spain S.A.U. Spanska teamet växer

Den spanska marknaden tickar på och förfrågningarna accelererar stadigt. Ökad efterfrågan ställer...