Axelent tar pulsen på HV71

Herr SHL (Svenska Hockeyligan) • 1971 HV71 bildas • 1995 SM-guld • 2004 SM-guld 2006 Serieseger • 2007 Serietvåa • 2008 Serieseger, SM-guld • 2009 SM-silver  2010  Serieseger, SM-guld

 

Bakom kulisserna

Axelent AB är premiumpartner till ishockeylaget HV71, på både herr- och damsidan. Vad driver spelarna och tränarna? Kan man vara pappaledig och professionell hockeyspelare? Kan man försörja sig som hockeyspelare när man är kvinna? Axelent ställde frågorna och fick svaren.

JohanLindbom.jpg)

 

Johan Lindbom, tränare HV71 herr:

Varför började du spela ishockey?

”Jag började spela hockey i Alvesta SK genom introduktion av mina föräldrar. Det fanns inte så mycket annat att syssla med i Alvesta, än fotboll och hockey. Jag gjorde båda men märkte när jag kom upp i 17-18 års ålder att jag var bättre på hockeyn. I samma veva fick jag anbud från andra klubbar och hockeyn blev mitt fokus.”

Var det självklart att satsa på en hockeykarriär?

”Jag har hela tiden fått gå den långa vägen och kämpa för framgång. Det har lärt mig mycket, som att allting är möjligt och att man inte ska ge upp. Jag kom till exempel till  NHL och New York Rangers som 26-åring, vilket av många betraktas som sent. Det var en fantastiskt rolig tid där skadorna tyvärr satte stopp för min fortsatta karriär. Hemma i Sverige började min son spela hockey i HC Dalen (Norrahammar) och tränarförfrågningar dök upp vilket slutade med att jag blev tränare för min sons lag. Och på den vägen är det.”

 

HV_Jessica.jpg

 


Är du en bättre tränare än spelare?

”Det är svårt att svara på om jag är en bättre tränare än spelare för det är så olika roller. Som spelare har jag alltid spelat som forward och jag tycker om att ta initiativ. Som tränare har jag det övergripande ansvaret och måste även lägga mycket tid på planering. Jag måste alltid vara förberedd i min tränarroll och därför gör jag alltid mitt yttersta. Min latenta inställning är att motgångar är till för att lösas.”

Påverkas du av vad media skriver?

”Det skrivs mycket kring våra matcher och jag försöker att undvika denna läsning. Jag tycker att det är bra med engagemang, men jag vet samtidigt att det inte går att  göra alla nöjda. Alltså fokuserar jag på mitt jobb och de mål vi gemensamt har satt upp i laget.”

 

 

Har du något mål med din roll som tränare?

”Som tränare vill jag bli så bra som möjligt och eftersom min tränarkarriär har varit likadan som min spelarkarriär har jag successivt vuxit in i rollen och är nu inne på mitt tionde år som tränare. Som tränare har jag ett helt annat ansvar än som spelare, men det handlar fortfarande om lagspel. Tillsammans med tränarkollegor och spelare når vi uppsatta mål och gemensam framgång – inte jag ensam.”

Finns det plats för annat än hockeyn i ditt liv?

”Man kan utan omsvep säga att mitt liv kretsar kring hockey. Det är svårt att hinna med några andra intressen även om jag t.ex. gärna går en golfrunda. Familjen är naturligtvis en stor del av livet utanför rinken och jag brukar säga att vinsten med hockeyn är alla upplevelser man får vara med om. Att man delar framgångar och motgångar och det faktum att jag faktiskt kan leva på det jag tycker är allra roligast och som för många är en omtyckt hobby.”

Från vänster: Johan Lindbom, tränare HV71 herr och Jessica Bublies, PR & Kommunikationschef Axelent AB

 

5 snabba
med Johan Lindbom

Storstad eller landet?
Landet

Vara aktiv eller slappa?
Hockeytränaren svarar vara aktiv ;)

Äta ute eller hemma?
Hemma

Favoritplats?
Hemma

Dold talang?
Min talang är nog hockey för jag kommer inte på någon annan

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.