Axelent Spain ägs numera till 100 % av Axelent

År 2008 blev Axelent Spain ett delägt dotterbolag till Axelent AB. Sedan juli 2015 är man ett helägt dotterbolag. Vi ställde några frågor till Erica Bengtsson, vd på Axelent Spain.

 

Spain_2.jpg)

 

Vilka produkter säljer ni?
”Vi fokuserar på att förebygga arbetsplatsolyckor och säljer därför främst produkter som X-Guard Classic och X-Guard Lite. Den senaste tiden har vi fått en allt mer ökad efterfrågan på produkter till lagerförvaring, t.ex. SafeStore och X-Store.”

Hur många anställda är ni på företaget?
”Ökad efterfrågan av våra tjänster ledde till att vi nyanställde personal under 2015. Total är vi nu 11 personer.”

Vilka sektorer jobbar ni mot?
”Vi arbetar mot flera olika sektorer, men våra främsta är maskin-, robot-, automationstillverkning samt fordonsindustrin.

Vilka är Axelents starkaste sidor?
”Axelents konstruktions- och utvecklingsavdelning där man hela tiden försöker ligga ett steg före. Resultatet av detta är en rad innovativa och högkvalitativa produkter som alltid tar hänsyn till kundens behov.”

Vilka är fördelarna med att ingå i Axelent Group?
”Att tillhöra gruppen borgar för kvalitet och professionalism. Med hjälp av 25 års maskinskyddserfarenhet samt gruppens olika varumärken kommer vi att växa i alla länder och på alla marknader. Vi känner alltid ett stöd från huvudkontoret där engagerade medarbetare ser till att vi kan erbjuda de bästa lösningarna för såväl partners som kunder.”

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med egen tillverkning?
”Att varumärket ”Sverige” är synonymt med kvalitet känner hela världen till. För oss är det en säljfördel – ja på sätt och vis en kvalitetsgaranti – när vi ska introducera Axelents produkter. Lägger vi även till att produktionen sker i Sverige, har vi det bästa receptet för att bli framgångsrika på marknaden.”

Hur ser framtiden ut?
”Vårt mål är att växa på marknaden tillsammans med Axelent. Genom att erbjuda bra lösningar och snabb kundservice blir vi en pålitlig partner för våra kunder. Med stöd från Axelent Sverige och med förbättrad kommunikation samt samarbete oss emellan, kan vi befästa Axelent-varumärket i Spanien och Portugal.”

 

undefined

Förvärv av Axelent Spain. Mats Hilding, vd Axelent AB, Xavier Arranz, f.d vd Axelent Spain och Christian Souabe, vd BMI Axelent.

Nyanställda på Axelent Spain. Eric Plana, tekniska avdelningen och Elena Cervera, marknad- och kommunikation.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.