Axelent och Lasnek Ltd

6 km av X-Tray lyser upp London’s motorvägsbro

När den enda motorvägsbron över floden Themsen behövde en uppgradering till energibesparande LED-belysning, då hade Lasnek Ltd, tillsammans med hjälp av Axelent's G stegar, den perfekta lösning. Floden Queen Elizebeth II's passage ligger 28 km öster om down town London och länkar ringleden M25 London. Med cirka 185.000 fordon passerande varje dag, är den 3 km långa hängbron en stor del av transportinfrastrukturen i London.

Themsen.jpg)

 

Efter 25 år i tjänst började planerna att genomföra en uppgradering med att ersätta den ursprungliga belysningen med energieffektiv LED-belysning. Viktiga problem behövde lösas, först krävde den nya kabeln en ny skyddande upphängning, som av säkerhetsskäl måste monteras på utsidan av bron. För det andra så fick inte monteringen av stegarna störa brokonstruktionen. För det tredje så skulle installationen göras med minsta möjliga avbrott i trafikflödet.

Huvudentreprenören kontaktade Lasnek om att tillhandahålla en lösning för både inneslutning och upphängningsanordning. Lasnek föreslog att de skulle använda stegar från Axelent X-Tray, G 150 x 120 i 316 rostfritt stål, tillverkade i 3 m längder. För att minska installationstiden utformade Lasnek en särskild konsol som man klämmer på stegarna med 3 m mellanrum så att inga stöd skadas.

Över 6 km av trådstegar och konsoller

Eftersom avståndet mellan stöden inte alltid var samma, hamnade skarven på olika ställen i förhållande till varje konsol. Användningen av X5 fästet gav möjligheten att ha fri placering av skarven i förhållande till konsollerna och detta innebar att lastspecifikationer alltid kunde upprätthållas.

Themsen2.jpg

 


Tekniska lösningar minskar kostnaderna av projektet

Användningen av Axelent's X-Tray system tillsammans med Lasnek's konsoler innebar att ett team av endast två personer krävdes för att sätta upp de 2000 konsolerna, och ytterligare en grupp som installerade trådstegarna i 6 meters sektioner. Alla X-Tray stegarma installerades under en fyra veckors period under nedstängning nattetid. Med huvudentreprenören som ansvarig för nedstängningen kunde projektet avslutas tidigare än planerat tack vare den unika lösning som Axelent och Lasnek tillhandahöll.

Neil Boyd, Försäljningschef på Lasnek Ltd:

”Det var tydligt efter att ha sett originalritningarna att den föreslagna lösningen var både opraktisk, tidskrävande och i slutändan dyr. Genom att föreslå den kvalitativa Axelent X-Tray, samt visa att den överträffade alla de konstruktionsspecifikationer som fanns, som den perfekta lösningen på ett stort upphängningsproblem.

Det innovativa Lasnek fästet, snabb leverans, samordnad logistik och minskade kostnader imponerade på entreprenören, och slutkunden var lika imponerad av både slutresultatet och effektiviteten i samarbetet med Axelent / Lasnek.”

» Läs mer om X-Trays produkter på axelent.se/x-tray

Fakta | Lasnek Ltd

Lasnek är en av Storbritanniens ledande tillverkare av kabel ledningssystem i rostfritt stål. Att vara leverantör åt några av världens ledande varumärken, har Lasnek vunnit ett gott rykte för en rad högkvalitativa fabrikationer och erfarenhet för att ge kabellösningar för alla applikationer.

» lasnek.co.uk

X-Tray för X-Guard 2.0

Under Q1 2017 lanserar vi hela vårt produktsortiment X-Tray för X-Guard i SnapperWorks. SnapperWorks är Axelents egenutvecklade ritningsprogram där du smidigt och snabbt kan rita upp dina projekt och rendera välutformade 3D-vyer på hur din anläggning skulle kunna se ut.

SnapperWorks har många fördelar

Nu lanserar vi hela vårt produktsortiment X-Tray för X-Guard i SnapperWorks. Vi skickar även med en produktfolder i alla X-Guard-försändelser där du kan läsa om vårt sortiment. X-Tray är speciellt framtaget för att passa X-Guard och gör det både kostandseffektivt och smidigt för installatören att montera. Ingen X-Guardcell är komplett utan X-Tray, så nu gör vi en stor uppdatering av vårt smidiga trådstegsystem.

Daniel Filipsson, Produktansvarig X-Tray:

”För att kunna erbjuda kunden de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna har vi nu tagit bort alla 10-pack och anpassar alla beslag samt trådstegar exakt till varje projekt. Vi har tagit fram tre olika standardlösningar även om systemet är flexibelt och kan monteras på många fler sätt. Vi har också utökat sortimentet från två stegbredder till sju stycken. Med vår nya produktmanual samt möjligheten att rita upp det i SnapperWorks, blir det nu väldigt enkelt och prisvärt att komplettera X-Guard med X-Tray. I nästa nummer kommer vi att ha med ett case där du får läsa om hur användarvänligt vårt nya system är.”

SnapperWorks 3D vy på X-Guard med X-Tray.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.