Axelent GmbH, en tysk pärla

Du hittar Stuttgart i ett automations- och bilindustrimecka omgivet av vinodlingar och de Svabiska alperna. Tio minuter från flygplatsen ligger Axelent GmbH, Axelents tyska helägda dotterbolag sedan 23 år tillbaka och en viktig kugge i Axelentfamiljen. Vi bad tyska vd:n Harald Steidle berätta mer.

Stuttgart.jpg

 

Vilka produkter säljer ni?

”Vi säljer hela Axelents produktportfölj och eftersom Tyskland är ett land med fokus på automation är X-Guard vår bästsäljare. Sedan några år tillbaka grundade vi ett eget affärsområde som vi kallar Axelent ProfiServices. Denna avdelning fokuserar framgångsrikt på maskinsäkerhet och vi erbjuder bland annat coachning, utbildning och seminarier.”

Hur många anställda är ni på företaget?

”För tillfället är vi sexton medarbetare. Vårt mål är att växa etappvis och vid behov. Vi räknar med att utöka antalet anställda med två eller tre medarbetare när vi inleder nästa kapitel av företagets utveckling.”

Vilka sektorer jobbar ni mot?

”Vi befinner oss i en ganska behaglig situation. Merparten av Tysklands industri har behov av maskinsäkerhetslösningar. Målgruppen för oss är främst maskinbyggare och systemintegratörer, men vi vänder oss även mot lager- och logistiksektorn. Ibland brukar jag skoja och säga att vi skulle kunna medverka på mässor 52 veckor om året eftersom våra produkter aldrig är fel på industriella mässor.”

Vilka är Axelents starkaste sidor?

”Axelent har haft en tydlig vision redan från start: Vi säljer inte enbart maskinskydd! Vi erbjuder snabbhet, säkerhet, kvalitet och know-how. Vi arbetar fortfarande med att följa och förbättra dessa idéer – med stor framgång.”

Tyska_teamet.jpg)

 


Vilka är fördelarna med att ingå i Axelent Group?

”Axelent Germany är en del av ett välorganiserat och skickligt lett globalt företag. Vi utbyter erfarenheter med såväl moder- som systerföretag för att kunna växa och utvecklas, både när det gäller våra tjänster och våra produkter. Trots att vi är ett företag med hela världen som arbetsfält kan vi fortfarande fatta beslut på några sekunder.”

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med egen tillverkning?

”I Tyskland kommer du bara att höra superlativer kring Sverige och svenska folket. Tyska folket känner till svensk kvalitet – och de älskar att tillbringa semester och lediga dagar i ett vackert land.”

Hur ser framtiden ut?

”Axelent investerar mycket – på huvudkontoret i Hillerstorp men också i de olika länder där vi verkar. Vi utvecklar vår organisation i Tyskland och håller dörren öppen för ny personal samtidigt som vi fortsätter ha stort fokus på sälj- och produktutbildning för våra medarbetare. Genom att delta på mässor och sponsra väl utvalda segment bidrar vi till att berika vårt företag och vårt unika varumärke. Vi förväntar oss en ljus framtid.”

Stuttgart [källa: Wikipedia]

Stuttgart är huvudstad i den tyska delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Staden ligger mellan Schwarzwald och de Svabiska alperna i den så kallade Stuttgartkitteln, som består av dalgångarna hos ett antal bäckar och åar som mynnar i floden Neckar. Staden har cirka 600 000 invånare och är huvudorten för ett storstadsområde med över 3 miljoner invånare.

Land
Delstat
Area
- storstadsområde
Folkmängd
- storstadsområde
Befolkningstäthet
- storstadsområde

Tyskland
Baden-Württemberg
207,35 km²
4 365,89 km²
601 646 (31 dec 2009)
3 088 057 (31 dec 2009)
2 902 invånare/km²
707 invånare/km²

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.