Axelent Automation & Safety - Australien

Det australiska företaget Axelent Automation & Safety ägs till 100% av Axelent AB och har just firat fem år på marknaden. Vi bad australiska vd:n Ty Harwood berätta mer.

Vilka produkter säljer ni?
”Vi säljer X-Tray och X-Guard ur Axelents sortiment. Under 2014 stod Axelentprodukterna för 56% av vår totala försäljning. År 2015 är siffran uppe på 65% (november). Vi säljer också en rad kompletterande produkter för automation och industriell kontroll samt kabelprodukter. Detta gör att vi kan erbjuda en komplett lösning för våra kunder.”

Hur många anställda är ni på företaget?
”På huvudkontoret i Adelaide är vi 6 personer. Till vår hjälp har vi även sex distributörer baserade i varje stat i Australien och en på Nya Zeeland.”

Vilka sektorer jobbar ni mot?
”Vi säljer Axelents produkter till ett stort antal olika branscher, till exempel tillverkning/produktion (inklusive användning av robotteknik), logistik, el, livsmedel, bearbetningsanläggningar och automatiserade lager. I år har vi även lagt upp en strategi för att nå några nya branscher; gruvnäringen, försvarsmakten och till dessa relaterade kunder.”

Vilka är Axelents starkaste sidor?
”Jag tänker mer ”produkt” än ”företag” när jag svarar: kvalitetsprodukt, kostnadseffektiv, lätt att installera och enkel att anpassa.”

Vilka är fördelarna med att ingå i Axelent Group?
”Att backas upp av en ledande global tillverkare är ett enormt försäljningsargument! Det är allmänt känt i Australien att europeiska säkerhetsstandarder är mycket strängare än de inhemska och eftersom vi har att göra med säkerhet, är detta en fördel.  Axelents forskning, utveckling och fokus på innovation skapar produkter som ligger i framkant. Detta ger oss både trygghet och fördelar på marknaden. Efter fem år som verksamma i en instabil och konkurrensutsatt marknad där många företag helt enkelt inte överlever, har vårt stöd av en världsledare stärkt vår ställning som leverantör.”

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med egen tillverkning?
”Att allt ifrån forskning och utveckling fram till logistik sköts av ett enda företag gör förfrågningar från vår sida så mycket lättare. Team Black på huvudkontoret finns alltid där för oss, och det är vi tacksamma för.”

Hur ser framtiden ut?
”Tillverkningen i Australien har fått en hel del negativ press i år. Men vi ser en ljus framtid. Australiska säkerhetsnormer anpassas till europeiska standarder. Detta gynnar våra kvalitativa och säkra produkter när de jämförs med DIY eller icke-certifierade lösningar som köps billigt. Våra kunder efterfrågar produkter som är smartare – något som vi alltid levererar med Axelents sortiment.”

Swisslog2.jpg)

 

 

Kundanpassad lösning med extra höga paneler för att nå den önskade höjden på 5,25 meter. Från första order till slutlig installation tog projektet 12 månader att färdigställa/montera.

AU3.jpg

 

 

800 stolpar och paneler (X-Guard) användes tillsammans med olika dörrlösningar för att tillhandahålla kundanpassad skyddslösning. Ett projekt som tog 3 månader från order till färdigställande.

Australien.jpg)

 

 

Försäljningsteamet, från vänster till höger: Drew Hoxey, Ty Harwood, Les Wall.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.