Vi satsar på logistik

Att Axelent befinner sig i en extrem expansionsfas är inget nytt. För att klara den snabba tillväxten som organisationen genomgår har vi stort fokus på att utveckla och förbättra vår logistik. Ett steg i detta är det nya lager som tar form på Axelent i Hillerstorp.

Axelents Nya Lager)

 

 

Det är inte länge sedan vi berättade om det "nya" lagret, men nu bygger vi alltså på nytt. Den nya tillbyggnaden i anläggningens norra del rymmer 5000 m2 och kommer få åtta nya portar för utlastning. Genom detta hoppas vi att minska köerna vid lastning och på så vis få ut leveranser snabbare. De fyra befintliga portarna ska användas för den containertrafik som ständigt ökar.

Logistik 4.0

I och med det nya lagret så börjar vi etapp ett på Logistik 4.0. Logistik 4.0 kommer så småningom även innebära att vårt smådelslager blir helautomatiserat och det blir också första steget mot en mer automatiserad förpackningsprocess.

Stefan-Axelsson-Export-Manager-at-Axelent-AB.jpg

 

 

Logistik worldwide

Det är inte bara i Sverige som vi satsar på logistik. Hela världen är vår spelplan och vi måste arbeta därefter. Sedan tidigare har vi ett logistikcenter i Chicago, USA, i Adelaide, Australien och även i Tokyo, Japan. Under 2019 sätter vi upp vårt fjärde logistikcenter utanför Sverige, denna gång i Bangkok. Detta logistikcenter kommer serva Sydostasien. Mer om detta i kommande X-News.

Logistik anpassat för produkt

Logistik handlar inte bara om att bygga nya logistikcenter, ibland kräver produkten något helt annat. Vårt kabelförläggningssystem X-Tray är ett sådant exempel. För att möta kundens krav på snabba leveranser var vi tvungna att hitta en logistiklösning anpassad för marknaden. Du kan även läsa om vårt samarbete med Ahlsell. Ett samarbete som vi är väldigt stolta över och som är ett betydande steg i utvecklingen av Axelents logistik.

Trevlig läsning!


Stefan Axelsson,
Export Manager, Axelent AB

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.