Solbilen Axelent såg dagens ljus på avtäckningsevent

I det senaste numret av X-News skrev vi om att Axelent Group gick in som huvudsponsor för JU Solar Team. Mycket har hänt sedan dess, solbilen har gjort en resa från ett antal lösa delar i utveckling till ett fullt fungerande fordon.

JU Solar Team Event)

 

 

Efter otaliga timmar av arbete var det så äntligen dags för JU Solar Team att visa upp årets solbil Axelent för omvärlden. I en välfylld entré på Högskolan för Lärande och Kommunikation vid Jönköping University fick besökarna se bilen som kommer att korsa Australien i oktober. Efter det inledande minglet klev kvällens konferencier Matilda Ekman upp på scenen och hälsade alla välkomna, Matilda var en del av JU Solar Team 2017. Efter detta gavs de största sponsorerna tillfällighet att komma upp på scen och berätta om sitt samarbete med teamet.

JU Solar Team Car

 

 

Varmt välkomnande väntar i Adelaide

Stefan Axelsson berättade om varför Axelent Group kände att det var helt rätt att gå in som huvudsponsor till JU Solar Team. Han lyfte fram vikten av att tänka på framtiden och att solenergi är ett intressant alternativ. Förnybar energi är ingenting nytt för Axelent, verksamheten förses sedan flera år till 100 % av energi från egenägda vindkraftverk.  Axelsson berättade vidare att Axelent Group har anställt flera deltagare från JU Solar Team 2017 och att de har funnits tillgängliga med sin erfarenhet för årets team som en del av sponsringen.

Målgången i Bridgestone World Solar Challenge ligger i Adelaide. I samma stad har Axelent Australia sitt kontor, det är en möjlighet som Stefan tänker ta tillvara på. Han kommer själv att närvara vid målgången och tillsammans med det australiensiska kontoret lovade han teamet ett varmt välkomnande när de slutligen korsar mållinjen.
– Jag vill tacka teamet för möjligheten att bli er sponsor, avslutade Stefan Axelsson.

JU Car)

 

 

Många såg Axelent avtäckas

Eventet var både välarrangerat och välbesökt. JU Solar Teams Marketing Manager LisaBeth Sundström var nöjd med kvällen.
– Avtäckningen av vår nya solbil Axelent gick jättebra och det var en fantastisk känsla att äntligen få presentera det vi jobbat hårt med under det senaste året. Själva planerandet av eventet började på allvar redan i april och det är så härligt att nu fyra månader senare se allt falla på plats. Besökarna fick bland annat lära känna förarna men även höra om de förbättringar vi gjort sedan föregående bil, säger LisaBeth Sundström.

Med blicken mot Australien

Kelvin Frank är en av förarna och han ser fram emot uppgiften att ratta Axelent genom Australien.
– Det är en stor ära att vara en av de utvalda att få representera vårt team. Det är ett ansvarsfullt uppdrag, men jag och de andra förarna kommer att göra vårt absolut bästa för att visa upp vår solbil som vi jobbat så hårt på från dess bästa sida. Med tanke på vad jag har hört om de andra lagen i tävlingen och vad de har åstadkommit tidigare år, så känns det som vi kommer att få riktigt tuff konkurrens. Det betyder att vi behöver höja oss en nivå det här året, det känner jag att vi redan har gjort med vår solbil Axelent. Jag är taggad på att äntligen komma igång med tävlingen. Snart får vi mäta oss med de andra lagen för första gången för att se vem som är bäst. Vi kunde inte vara mer redo för den här utmaningen, säger Kelvin Frank.

JU Solar Teams Team manager Rishab Karan Mehta höll ett tal där han stolt konstaterade att teamet hade lyckats övervinna alla svårigheter de stött på under arbetet med solbilen.
– Det kändes riktigt bra att äntligen få se bilen på podiet och att visa upp den för omvärlden. Det är svårt att beskriva känslan, men där och då var allt hårt arbete verkligen värt det. De andra lagen i Bridgestone World Solar Challenge får se upp, säger en taggad Rishab Karan Mehta.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.