Emma vill utveckla både produkter och människor

Emma Sundelius är ny utvecklingschef på Axelent AB. I sin nya roll kommer hon att ansvara för det dagliga arbetet på RnD-avdelningen.

Emma Sundelius (1)

 

Vad har du gjort innan du kom till Axelent för drygt två år sedan?

Jag är utbildad designingenjör, eller högskoleingenjör med inriktning på integrerad produktutveckling, för att vara mer exakt. Där fick vi lära oss om hur man jobbar för att utveckla optimerade produkter både ur ett produkt- och användarperspektiv. Under utbildningen fick vi lära oss vikten av att ställa frågan ”varför?”. Just det är något jag alltid kommer att minnas och bära med mig. Efter högskolestudierna fick jag jobb på Thule som KIT-ingenjör och arbetade med anpassningar av deras takräcken.

Hur har din yrkesmässiga resa sett ut på Axelent?

För ungefär två och ett halvt år sedan kom jag till Axelent och anställdes då som projektledare. Mitt första större uppdrag blev att genomföra en förstudie om marknaden för X-Trays sortiment i livsmedelsmiljö. Framtiden får utvisa om det blir ett område vi kommer att satsa på framöver. På Axelent fick jag jobba med olika produkter vilket gav mig variation i arbetet, något jag uppskattar. När jag började var Johan Axelsson både teknisk chef och ansvarig för avdelningen, för att Johan skulle kunna fokusera på den tekniska biten som är hans passion och styrka fick jag möjligheten att kliva in i rollen som utvecklingschef. Det innebär att jag har koll på det dagliga arbetet på avdelningen för Research and Development (RnD).
Axelents verksamhet går mot ett mer projektbaserat arbetssätt. Där ska jag tillsammans med bland annat vår Product Manager Mikael Ström se till att realisera både det och målet med att öka delaktigheten inom organisationen.

Emma Sundelius Ironman)

 

 

Vilka är dina främsta egenskaper i din nya roll som utvecklingschef?

Jag tror att jag är bra på att lyssna på och ta in andras åsikter, sedan har jag ett brett kontaktnät på företaget och goda relationer med många inom olika delar av verksamheten. Jag gillar ordning och reda och att arbeta på ett strukturerat sätt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag för mig innehåller alltid av åtminstone något slags möte, både interna och externa. Ett exempel på externt möte kan vara med produktavdelningen då vi kan diskutera ett specifikt projekt och vad vi ska fokusera på där. Jag vill verka för ett ännu tajtare samarbete med produktavdelningen. I sin tur ska de samla in feedback från alla delar av organisationen. I slutändan är tanken att vi som utvecklar produkterna ska ha alla förutsättningar klara för oss i vårt dagliga arbete som främst är inriktat på teknik och smarta lösningar. Mitt mål för RnD är att vi alla ska utvecklas både individuellt och tillsammans som avdelning.

Varför tycker du att man ska anlita Axelent?

Jag tycker att man ska välja Axelent för att vi är ett företag som alltid vill underlätta för våra kunder med hjälp av finurliga lösningar. Klick-systemet på våra paneler är ett bra exempel på hur Axelent förenklar för användaren utan att tumma på kvaliteten.

Den uppmärksamme läsaren har redan sett dig i reportagen om både Ironman och Cykelvasan. Vad är det som gör att du dras till sådana aktiviteter?

Jag gillar verkligen att både träna och utmana mig själv i olika tävlingsformat. På jobbet behöver jag tänka hela dagarna, det är så skönt att bara få koppla bort allt och låta kroppen arbeta!

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.