Axelents förrådsväggar till välgörenhetsprojekt i Rumänien

Sedan nästan 30 år tillbaka har kyrkorna och församlingarna i Partille, Göteborg, arbetat hårt för att hjälpa behövande människor i östländerna. Östhjälpen i Partille bildades år 1990 då man såg behovet av hjälp och en grupp människor åkte till Rumänien med hjälpsändningar.

Vid hemkomsten från Rumänien ville man fortsätta hjälparbetet på något sätt. Man bestämde sig för att införskaffa mark och bygga ett barnsjukhem för barn med svåra handikapp. Landet hade länge präglats av negativa attityder och värderingar mot handikappade barn och efterfrågan på hjälp var stor. Barnsjukhemmet Aurora stod klart 1992 och sedan dess har man tagit hand om totalt 16 barn, alla med olika typer av fysiska och psykiska handikapp.

Osthjalpen I Partille)

 

 

Förändringsarbete gav resultat

Verksamheten har 28 anställda och arbetet har baserats på FN:s konventioner om mänskliga rättigheter och Barns rätt. Projektet möttes först av mycket tveksamhet, men genom utbildning har man lyckats påverka även statliga myndigheters attityd mot handikappade. Projektet har fått mycket bra uppmärksamhet i både media och press och ses som en förebild för hur man arbetar med människor med handikapp.

Stort behov även för äldreomsorg

När barnhemmet stod klart såg man att ett stort behov även fanns för omsorg av äldre - då påbörjades projektet Aurora senior. Tillsammans med fem rumänska byggare och svenska volontärer påbörjades projektet våren 2017 och inflyttning beräknas ske hösten 2019.

Forradsvaggar Till Valgorenhet

 

 

Modernt äldreboende

Aurora Senior är ett modernt äldreboende med plats för 32 personer. Byggnaden rymmer även samlingssal/matsal, restaurangkök och administrativa utrymmen. Till projektet fanns även behov av förvaringsutrymmen i källaren. Förråd skulle lösa förvaringsbehovet för både de boende men också för förvaring av mat så som rotfrukter och potatis - då kontaktade man Axelent.

Frivilliga insatser för välgörenhet

Alla insatser som Östhjälpen gör finansieras med medel från Östhjälpens Second-Handaffär i Jonsered samt genom insamlingar och gåvor som samlats in genom kyrkornas verksamhet och de många timmar som frivilliga personer ställer upp och hjälper till.

Axelent är glada att kunna bidra med förråd till projektet och hoppas att de kommer komma till användning!

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.