Deltagande från Axelent på Ironman 70.3 i Jönköping

Snabbhet är ett kännetecken för Axelent. Fyra modiga medarbetare visade att det stämmer lika bra på triathlonbanan som under orderprocessen.

Axelent Ironman (1))

 

För fjärde året i rad arrangerades Ironman 70.3 i Jönköping under juli månad. Det har blivit en mycket populär tradition för såväl deltagare som åskådare. Ironman anordnar tävlingar över hela världen, men tävlingen i Jönköping är en av de absolut mest omtyckta av deltagarna. Det visade sig i en undersökning 2018 där Jönköping var den ort som deltagarna allra helst skulle rekommendera för en vän. En stor anledning till deltagarnas positiva inställning är publiken. Det är en sann folkfest där Jönköpingsborna går man ur huse för att heja på alla som är tuffa nog att deltaga.

Av alla startande stod det fyra tävlande i Axelentkläder på startlinjen och förberedde sig för den inledande simningen. Tre av dem gjorde det dessutom för första gången. Samtliga stod för fina insatser och tog sig efter väl genomförda lopp i mål inför storpubliken.

 

Simon Palm Axelent Ironman

 

 

Simon Palm var en av debutanterna.
– Det var en fantastisk upplevelse. Redan halvtimmen innan start på morgonen var det packat med publik vid starten för simningen, säger Simon.

Just simningen var ett moment som Simon kände sig något osäker inför.
– Cykling och löpning är inte lika tekniskt krävande som simning. Det var skönt när det gick bra med simningen, även om det var riktigt kallt, fortsätter han.

Cyklingen gick snabbare än vad Simon hade trott, kanske gick det lite väl fort. Löpningen är den del som Simon ser som sin styrka, men här började det tuffa loppet att ta ut sin rätt.

– Löpningen var tuffast utan tvekan, jag tog helt enkelt slut, men jag tog mig i alla fall i mål, berättar Simon Palm

Loppet gav Simon blodad tand och han har redan anmält sig till nästa års tävling. Han känner att han hade kunnat förbereda sig bättre och är nyfiken på hur bra tid han kan få. Axelent har redan fyra anmälningar, så laget kommer att bli minst lika stort under sommaren 2020.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.