Axelent Group huvudsponsor till JU Solar Team

JU Solar Team består av 17 studenter från Jönköping University. Tillsammans designar och bygger de en bil som endast drivs av solenergi. Under oktober 2019 kommer bilen som har fått namnet Axelent att delta i Bridgestone World Solar Challenge.

I den stundande tävlingen kommer teamet från JU att mäta sig med andra universitet runt om i världen. Ett race på hela 3022 kilometer väntar dem, tävlingen körs från norra till södra Australien, från Darwin till Adelaide. Inom Axelent Group jobbar idag flera personer som har varit delaktiga i tidigare upplagor av JU Solar Team. Som en del av sponsringen finns de tillgängliga för årets team med sin erfarenhet och kompetens inom området.

JU Solar Team Jonkoping University)

 

 

Teamet bakom solbilen

JU Solar Team består av 17 studenter från olika fackhögskolor på Jönköping University. För att effektivisera arbetet är teamet indelat i två sub-team; konstruktionsteamet och marknadsteamet. Studenterna i konstruktionsteamet har hand om allt praktiskt arbete med bilen, såsom design, mjukvara, elektronik och byggandet. Marknadsteamet underlättar ingenjörernas arbete genom att arbeta med sponsorer, logistik, event, kommunikation och marknadsföring. Tilma Lundkvist, Brand Manager för JU Solar Team, ser positivt på det nytecknade sponsoravtalet med Axelent Group:

Det känns jättekul att Axelent Group är vår huvudsponsor! Med deras breda kompetens och fantastiska engagemang känns det extra tryggt att gå in i slutspurten inför Bridge-stone World Solar Challenge.

Solbil JU Solar Team

 

 

Stefan Axelsson, exportchef på Axelent, om samarbetet:

Förnybar energi ligger oss varmt om hjärtat. Axelent har genom åren investerat i vindkraft motsvarande vår elförbrukning. Vi kommer att vara involverade under hela resan, från planeringsstadiet fram till tävlingen i Australien. Teamet bakom solbilen är alla drivna och duktiga inom sina respektive områden. Vi är glada över möjligheten att lära känna dem och hoppas att vårt samarbete kan fortsätta även efter deras examen.

 

Richard Skogward, vd på Axelent Engineering, ser likheterna mellan sitt företag och JU Solar Team:

Vi brukar säga att vi skapar verkligheten innan den inträffar. Det är precis vad JU Solar Team gör, med sin solbil visar de att framtiden redan är här. Det är ingen tillfällighet att flera av de som har varit en del av tidigare solbilsprojekt har gått vidare till att jobba för oss.

FAKTA | World solar challenge

Sträcka
Från Darwin till Adelaide, ca 3000 km

Datum
13 oktober till 20 oktober

Om tävlingen
I över 30 år har tävlingen lockat studenter från hela världen för att tänja gränserna i den teknologiska utveckligen. Tävlingen går ut på att konstruera och helt på egen hand bygga ett fordon som drivs av solenergi. Sedan gäller det att snabbast korsa Australien och dess utmanande landskap.

Läs mer om tävlingen på worldsolarchallenge.org

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2019

15 okt 2019 • X-News 2019

Solbilen Axelent såg dagens ljus på avtäckningsevent

I det senaste numret av X-News skrev vi om att Axelent Group gick in som huvudsponsor för JU Sola...

15 okt 2019 • X-News 2019

Tio-åriga Felicia tävlade mot världseliten i USA

I det förra numret av X-News kunde ni läsa om Felicia Jakobsson från Falkenberg som genom en sege...

15 okt 2019 • X-News 2019

Till Paris på cykel till förmån för kritiskt sjuka barn

Team Rynkeby – God Morgon (TR-GM) är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år sam...

15 okt 2019 • X-News 2019

Tryckknappslåda

Nu lanserar vi en tryckknappslåda i svart pulverlackad plåt. Den är anpassad till alla typer av s...