Maskinskydd & benskydd

Axelent har sponsrat HV71 de sex senaste säsongerna. Till säsongen 18/19 trappas satsningen på HV71 Dam upp. De pengar som tidigare har lagts på Champions Hockey League (CHL) har omfördelats till damlaget. En speciell satsning har också gjorts på målvakterna i laget, maskinskydd och benskydd i en härlig symbios.

Damerna är fortfarande fjärran från herrarnas ekonomiska förutsättningar, men det finns skäl att se ljust på framtiden. Luleå Hockey har för avsikt att gå i bräschen med sin satsning på sina damer. Det långsiktiga målet är att hela laget ska vara heltidsproffs, ett första steg på vägen blir förbättrade träningsmöjligheter under dagtid med ersättning för förlorad arbetsinkomst. För att uppnå detta kommer föreningen att satsa mer pengar på damverksamheten samt få hjälp av sponsorer.

Axelent vill också vara en möjliggörare för damhockeyns utveckling i allmänhet och för HV71 Dam i synnerhet.

– Vi är glada och stolta över vår sponsring av HV71 Dam. De har helt andra förutsättningar än herrarna och det känns bra att kunna ge dem lite extra stöttning, säger Stefan Axelsson, exportchef på Axelent.

HV71-dam-Wilma-och-Sabina.jpg)

 

 

HV71 och Axelent, en vinnande kombination

Målvakten Sabina Eriksson ser mycket positivt på Axelents sponsring av henne och målvaktskollegan Wilma Nilsson. Tyvärr råkade Sabina ut för en otäck knäskada på försäsongen då hon slet av sitt främre korsband och nu väntar en lång period av rehab för en av truppens nyckelspelare. Eriksson är trots detta positiv till lagets chanser att hävda sig väl i SDHL.

– En ny säsong innebär en ny chans att slåss om guldet! Det har varit många förändringar i SDHL-lagen inför säsongen 18/19. Jag är glad att vi i HV71 har fått behålla vår kärntrupp och kryddat den med nyförvärv som enligt mig är av toppklass. Jag tror stenhårt på oss som lag.

Det ska bli spännande att dra igång säsongen och se hur långt vi kan gå! Axelent har till denna säsong gått in och stöttat damlaget på ett sätt som är helt fantastiskt. I denna satsning ingår även all utrustning för mig och Wilma, vilket ger oss de bästa förutsättningarna för att kunna prestera och utvecklas på bästa sätt under säsongen. Jag är enormt tacksam för denna stöttning. Det visar att damhockeyn är på väg åt rätt håll och att företag som Axelent tror på oss och vill vara med på vår resa.

Sabinas-Erikssons-hjalm-från-Daveart.jpg

 

 

En satsning på hela verksamheten

HV71:s General Manager Peter Ekelund delar Sabina Erikssons positiva syn på samarbetet med Axelent.

– Vi är mycket glada att Axelent vill vara en del av hela vår verksamhet. Vi har ett samarbete på alla nivåer, Damer, Herrar, Juniorer och Ungdom. I år har Axelent riktat delar av sin sponsring mot Dam vilket gör att tjejerna får bättre möjlighet att satsa på hockey och ta nästa steg i sin utveckling.

För två år sedan kom HV71 Dam så nära det går att vinna SM-guldet, när de föll i finalserien mot Djurgården. Kan det räcka hela vägen den här gången? Vi på Axelent kommer att följa säsongen med spänning och stolthet!

 

 Axelent har till denna säsong gått in och stöttat damlaget på ett sätt som är helt fantastiskt.

Sabina Eriksson, HV71 Dam

FAKTA | DAVEART

Som en del utav den utrustning Axelent sponsrar målvakterna med ingår en motivlackerad mask.

Kreatören bakom Sabinas mask här till höger heter David Gunnarsson. Från småländska Sävsjö har han byggt upp sitt imponerande företag DaveArt.

David och hans airbrush ligger bakom maskerna för de allra flesta och bästa målvakterna i världen.

Se mer på daveart.com

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...