Kvitto för allt slit

Axelents anställda har verkligen fått slita hårt under 2018. Efterfrågan har skjutit i höjden och beställningarna rasslat in i mailkorgarna. Lagerpersonalen har ställts på prov samtidigt som produktionen varmkört maskinerna näst intill bristningsgränsen. Egentligen ett väldigt tacksamt ”bekymmer” eftersom vi hjälper till att säkra upp världens alla industrier, lager och byggnationer.

Axelent-ar-ett-superforetag-2018-.jpg)

 

 

Vanligtvis så brukar trycket på Axelent lätta lite under industrisemestern men inte i år. Och det hänger fortfarande i nu när vi snart närmar oss jul. Ett tacksamt bekymmer kan tyckas men man måste också komma ihåg att detta kräver otroligt mycket av vår personal. Både här i Hillerstorp men också på våra dotterbolag världen över. Vi vill därför passa på att skicka ett stort tack till alla våra anställda. Efter allt hårt slit har vi nu fått ett kvitto på att det lönar sig vilket ni kan läsa om här nedan. Bra jobbat allihop!

Hedersutmärkelse till Sveriges Superföretag Under hösten 2018 blev Axelent premierad till Sveriges Superföretag. Detta innebär att vi presterar bättre än 99.998% av Sveriges alla företag! Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan. Här kan du läsa mer om hur vi har blivit ett Superföretag.

Stefan-Axelsson-Export-Manager-at-Axelent-AB.jpg

 

 

Nominerade på CMA galan

På marknadsavdelningen har vi under 2018 drivit en global kampanj. Kampanjen, som vi gör tillsammans med contentbyrån Glory Days, består bland annat av vår lurvige säkerhetsagent Axel – vilket jag hoppas inte har gått någon förbi. Varje år anordnar brittiska Content Marketing Association galan Content Marketing Awards, där vår kampanj blev nominerad till Bästa Business till Businesskampanj. Content Marketing Awards (CMA), som hölls i London 27 november, avgörs i totalt 92 kategorier och juryn består av de främsta experterna inom content marketing världen över. Tävlingen premierar kreativa och spännande lösningar som har bevisad effekt och bakom tävlingen står Content Marketing Institute. Tyvärr fick Axel inget pris denna gång, men vi skickar ett stort grattis till Spoon, en svensk contentbyrå som vann fyra brons under kvällen.

 

Trevlig läsning!
Stefan Axelsson,
Exportchef, Axelent AB

Om Superföretagen

För att nå status som superföretag räcker det inte att bara vara bra i en gren, företaget måste behärska mångkampens alla inslag. Karakteristiskt för superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna.

Bisnode identifierar och rankar Sveriges Superföretag utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. Av alla existerande aktiebolag är det endast 728 företag som kommer med på 2018 års topplista.

För att bedöma varje enskilt företag jämförs dess ekonomiska prestation utifrån sex parametrar med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet. Bedömningen är relativ, så att de bästa företagen oavsett låg- eller högkonjunktur kan identifieras. Den är också storleksneutral, de bäst presterande företagen återfinns bland såväl större som mindre företag. Bedömningen görs för de senaste fyra åren, för alla företag som existerat sedan år 2007. Listan innehåller alltså företag som under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra jämförbara företag, men som under samma tid dessutom haft bättre vinst, avkastning, effektivitet och kapitalstruktur än andra jämförbara bolag. Utöver detta är villkoret att företagen ska ha en omsättning på minst 10 miljoner kronor under det senaste året.

Undersökningen är framtagen av Per Weidenman, analytiker på Bisnode, som tillsammans med Veckans Affärer har presenterat Årets Superföretagare i fjorton år.*

Bland årets nykomlingar återfinns inte bara Axelent utan också andra starka varunamn som Volvo Lastvagnar och FLX TV (Felix Herngrens produktionsbolag).

*Källa: Bisnode

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.