Kern Studer, Schweiz

Flexibla lösningar med Axelents produkter är toppen i alplandet

Kern Studer har sitt huvudkontor i Samstagern och Yverdon-les-Bains. De är ledande på sin marknad inom nätväggar till både industribyggnader och bostadshus. Stor vikt läggs vid service och flexibilitet för att kunden ska få ut max av sina produkter. Delägaren Urs Studer berättar mer om verksamheten.

Mesh-wall-solutions.jpg)

 

Vilka produkter säljer ni?

Våra storsäljare är F-2000 och X-Guard, men X-Tray och SafeStore säljer också bra. Nätväggarnas användnings-områden är vitt skilda, men det är inte alltid standardutbudet tillgodoser kundernas önskemål helt och därför säljer vi inte bara material utan även speciallösningar.

Hur många anställda är ni på företaget?

På huvudkontoret i Samstagern och vår filial i den fransk-talande delen av Schweiz är vi 60 anställda och vi har mer än tio monteringsteam ute på vägarna för att kunna serva våra kunder överallt.

Vilka branscher jobbar ni mot?

Vi fokuserar på industriella användningsområden som exempelvis lager, datahallar, maskinskydd, arbets-stationsutrustning inom distribution och installation och system för konstförvaring på museer.

Vilka är Axelents starkaste sidor?

Axelents produkter är flexibla och mångsidiga. Det krävs väldigt lite planerings- och förberedelsearbete och priserna är också konkurrenskraftiga. Axelents höga kvalitet och snabba leveranser gör att Axelent är en uppskattad partner.

Multisafe-protection-with-mesh-walls.jpg

 

 

Vilka är fördelarna med att vara en del av Axelent Group?

Vi får väldigt bra stöd och hjälp. Om vi har tekniska frågor eller behöver hjälp med speciallösningar kan vi räkna med hela koncernens know-how. Axelent är dessutom ett välkänt varumärke.

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med egen tillverkningsanläggning?

Schweizarna är mycket positivt inställda till svenska produkter. Andra stora företag som till exempel Volvo, Ikea och H&M gör ett bra jobb här.

Vad händer i framtiden?

I framtiden kommer vår lilla marknad här i Schweiz att ansättas ännu hårdare av billiga leverantörer utifrån. Vår snabbhet, flexibilitet och benägenhet att se bortom horisonten får kunderna över på vår sida. Tack vare vår goda service förlåter de oss för våra något högre priser.

FAKTA | SCHWEIZ

Schweiz ligger i Centraleuropa och är till största delen beläget i alpregionen. Landet är en av Europas mindre stater med en yta på 41 285 km².

Landet är ett av världens rikaste länder räknat per invånare. Kända exportvaror innefattar läkemedel, klockor, choklad och ost.

Invånare
ca 8 400 000

Huvudstad
Bern

Officiella språk
Tyska, franska, italienska och rätoromanska

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.