5 snabba om Chile

När Axelent skulle etablera sig på den sydamerikanska marknaden så fann vi en partner i Portaconductores SpA. De arbetade redan med innovativa och högkvalitativa produkter med svenska leverantörer och passade oss därför perfekt!

Chile.jpg

 

 

Vilka produkter säljer ni?

Vi började sälja Axelents produkter 2012 men har jobbat i branshen sedan 1980. Vi erbjuder hela X-Traysortimentet och utöver Axelents produkter säljer vi även luftduschar för labb samt vid förfrågan även produkter som kan vara svåra att hitta i Chile.

Hur många anställda är ni på Portaconductores SpA?

Idag är vi tre anställda i företaget.

Vilka branscher jobbar ni mot?

Våra produkter och kabelstegar finns inom de flesta sektorer som ägnar sig åt kabeldragning, exempelvis industriell el, gruv- och tunnellösningar, bygg- och tillverkningsindustrin, livsmedels- och dryckesindustrin, telekomindustrin, tunnelbanor, skeppsvarv och flygplatser, gas- och oljeindustrin, frukt- och förpackningsindustrin, läkemedelsindustrin samt industrier i allmänhet.

Vilka är de starkaste sidorna hos Axelent?

För det första: tillverkning och råvaror av hög kvalitet. För det andra: Varumärket i sig tillsammans med de välkända produkterna som är certifierade på högsta nivå. Och slutligen; Sverige är ett land som representerar god kvalité.

X-Tray-cable-trays-in-Chile.jpg)

 

 

Vilka fördelar ser ni med att vara en del av Axelent?

Genom partnerskapet med Axelent får Portaconductores SpA det förtroende som ett välkänt varumärke skapar på marknaden och vi kan dra nytta av möjligheterna och förmånerna som man får när man har ett stort företag som Axelentkoncernen bakom sig. Det bästa av allt är att när kunderna väl har upptäckt fördelarna med Axelent så rekommenderar de oss till andra företag.

I Chile uppskattas det att Axelent är ett svensk företag eftersom det skvallrar om att kvaliteten därmed är hög. Det i sin tur betyder att våra kunder hyser stort förtroende för oss och det vi erbjuder. Förtroende är en perfekt grund för oss att bygga kundrelationer på eftersom våra relationer baseras på ömsesidig tillit.

Vad händer i framtiden?

I år kommer den ekonomiska tillväxten i landet att hamna på ca 4 % och vi förväntar oss att företaget växer med 10 %, samma prognos gäller för 2019. Allt pekar på att det kommer att se likadant ut de kommande fyra åren, så den närmaste tiden måste vi sikta på en tillväxt för företaget på ca 10 % per år. Vi letar också fortfarande efter nya liknande produkter som kan komplettera vår X-Tray serie och se till att vi närmar oss vårt mål.

FAKTA Portaconductores SpA

Vi arbetar med innovativa och högkvalitativa produkter med leverantörer från Sverige, England och USA. Vi erbjuder support till våra kunder från början av projektet med permanent närvaro fram till slutrapport.

Vi är ledande på marknaden för hantering av kabelbearbetning inom livsmedelsindustrin, gruvor, byggnation, telekommunikation och allmän industri.

Grundades
1980

Bästsäljare
X-Tray

Webb
www.portaconductores.cl

 

5 snabba om Chile

Huvudstad
Santiago de Chile

Officiellt språk
Spanska

Befolkning
18 191 884

Valuta
Chilensk peso

Nationaldag
18 september

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.