Ellisco logoEllisco, Auckland

Svenska maskinskydd populära på andra sidan jordklotet

Ellisco är ett Nya Zeeländskt företag som jobbar med industriell automation, ventilation, ljus och säkerhet. Vi tog en pratstund med företagets försäljningschef och delägare Douglas Oliver för att få veta mer om verksamheten.

Ellisco-New-Zealand.jpg)

 

Vilka produkter säljer ni?

– Ellisco säljer främst X-Guard (2000 mm), med ett ökande intresse för den 1400 mm höga varianten till att avskärma gångtrafik. Efter mycket informationsarbete börjar nu marknaden för X-Tray att växa. När vi får kunden att förstå helheten med design, hållfasthet och snabb montering så kan de se bortom våra konkurrenters lägre prissättning.

Hur många anställda är ni på företaget?

– Ellisco har 18 anställda i Auckland (huvudkontor och lager), Wellington, Christchurch (kontor och lager), Whangeria och New Plymouth.

Vilka branscher jobbar ni mot?

– Ellisco levererar till företag inom industriell automation, belysning och naturlig ventilation och Axelents produkter säljs framför allt till OEM-företag inom industrin. Hittills har vi haft stora försäljningsframgångar inom träindustri, papper, stål, aluminium, bagagehantering på flygplatser, förpackningar, maskinsäkerhet, cementplattor, lager, tvättservice m.m.

Vilka är Axelents starkaste sidor?

– Axelents starkaste sidor är personalen och kvalitets-produkterna. Vi får ofta höra att produkten håller vad den lovar, är lätt att montera och uppfyller gällande krav. Programvaran SnapperWorks är ett suveränt säljverktyg som vi använder varje dag. En annan säljande faktor som kunderna verkligen uppskattar är hur enkelt det är att ändra systemens utformning och göra ändringar i redan monterade system.

Ellis-Group-New-Zealand.jpg

 


Vilka är fördelarna med att ingå i Axelent Group?

Kontinuerliga förbättringar och alltid med monteringen i åtanke, hur den kan bli enklare, snabbare och starkare.

Vad tycker ni och era kunder om att Axelent är ett svenskt företag med en egen tillverkningsanläggning?

Våra kunder säger att det är fantastiskt att se en kvalitetsprodukt som fortfarande tillverkas på ursprungs-platsen och inte utomlands. Vi poängterar att Axelent är ett svenskt företag och ett företag som ger något tillbaka till samhället och sin personal. Det senaste vi har hört talas om är den nya sporthallen.

Hur ser framtiden ut?

– Numera följer man säkerhetsföreskrifterna och elektrikerna har insett vilken den verkliga kostnaden för monteringen är, d.v.s. materialkostnad, arbetskostnad, kostnad för undermåliga produkter, och allt detta gör att framtiden ser ljus ut. Vi är ett stolt nyzeeländskt företag som grundades 1893 och som har ett välförtjänt gott renommé om att förse kunderna med världsledande produkter från de bästa tillverkarna. Vi är med kunden hela vägen från försäljning till montering och uppföljning.

Fakta | AUCKLAND

På den nordvästra delen av Nordön ligger Nya Zeelands största storstadsområde, Auckland. På maori heter staden Tāmaki Makaurau och den kallas ibland för The city of sails för sina många segelbåtar.

Invånare
ca 1,4 miljoner

Yta
1 086 km²

Grundad
ca år 1350 av maorier och år 1840 av européer

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2017

Made in Hillerstorp. Born Global

För er som är intresserade av kinesisk astrologi så är år 2017 Tuppens år. Detta år sägs vara ska...

Stämningsfull vinter

En stämningsfull vinter önskar vi på Axelent.

Axelent Spain växer med raketfart

Axelent Spain, S.A.U har för tillfället en mycket positiv utvecklingskurva och har därför förstär...

Ökad lagerkapacitet för att möta kundernas efterfrågan

BMI Axelent är beläget i Saint Romain de Colbosc, en liten ort nära Le Havre vid franska Normandi...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.