Konsten att öppna 3D-filer utan CAD-programvara

Axelent Engineering AB säljer och erbjuder support för programvaran 3D View Station från Kisters. Programvaran ger dig möjlighet att öppna, visualisera och analysera olika typer av CAD-modeller utan kunskaper i CAD. Mirko Miljevic, säljare på Axelent Engineering AB berättar mer.

Mirko-Miljevic-Axelent-Engineering.jpg

 

 

Berätta mer om 3D View Station

”3D View Station är en användarvänlig programvara som öppnar de flesta 3D CAD-filer. Du kan mäta, rotera samt analysera dina modeller. Det krävs inga kunskaper alls i CAD för att använda 3D View Station.”

Det måste vara dyrt?

”Tvärtom faktiskt. Programvaran kostar en bråkdel av vad investeringskostnaden är för ett CAD-program. Vi brukar säga en tiondel av  priset.”

Vem har behov av 3D-View Station?

”Behov av 3D View Station har alla som behöver öppna CAD-filer men som varken har CAD-kunskaper eller ens tillgång till CAD-programvara. Det kan vara projektledare, inköpare eller andra personer i organisationen som på ett enkelt sätt behöver information från 3D CAD-filer för att kunna arbeta vidare.”

3D-View-Station-from-Axelent-Engineering.jpg)

 

 

Kan man exportera filer?

”Ja, du kan enkelt exportera filer som du kan använda i ditt arbete. Du kan t.ex. skapa en stycklista på allt som ingår i produkten eller STEP-fil för export till andra system. Värt att notera är att du kan exportera 3D-pdf:er från inlästa 3D-CAD-modeller. Vilket är perfekt om du vill visa produkter i full 3D för andra som enbart använder Adobe Reader.”

Behöver man inte CAD-program längre?

”3D-View Station konkurrerar inte med CAD-programmen, den är snarare ett komplement och en enkel lösning för medarbetare med behov av att se CAD-modeller. 70 % av alla som öppnar en CAD-fil vill snabbt kunna ta ett mått, vrida på objektet eller skapa en sprängskiss. Allt detta kan du göra väldigt enkelt i 3D-visaren utan någon som helst kunskap om CAD.”

Jag har inte en dator med bra grafik – går det ändå att titta på 3D-modeller?

”3D View Station är anpassad för att användas utan bra grafik. Det går att hantera stora 3D-modeller även på en dator med mindre prestanda.”

Axelent-Engineering-Customer-case-Kongsberg-Automotive.jpg

 

 

Jag vill inte installera något på min dator? Finns det en webbversion?

”3D View Station finns i webbversion för företag som arbetar globalt och inte vill att CAD-information ska kunna kopieras. Webbversionen kräver ingen installation på klientsidan och den fungerar även i mobiltelefon eller läsplatta.”

Hur vet jag om 3D View Station är något för mig?

”Du har möjlighet att ladda ner en demo från vår webbsida. I 30 dagar kan du kostnadsfritt prova programvaran med alla funktioner tillgängliga. Skulle du sedan vara intresserad kontaktar du oss på Axelent Engineering så berättar vi mer om de erbjudanden som finns.”

Bild - Kundcase: En kund till Axelent Engineering som verkligen drar nytta av 3D View Station är Kongsberg Automotive. Kongsberg Automotive levererar produkter i världsklass till den globala fordonsindustrin. Deras produkter ökar körupplevelsen, vilket gör den säkrare, bekvämare och mer hållbar.

 

Du kan öppna såväl 2D- som 3D-CAD. Du kan göra noteringar inuti filen. 3D View Station finns som webbversion.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2017

Made in Hillerstorp. Born Global

För er som är intresserade av kinesisk astrologi så är år 2017 Tuppens år. Detta år sägs vara ska...

Stämningsfull vinter

En stämningsfull vinter önskar vi på Axelent.

Axelent Spain växer med raketfart

Axelent Spain, S.A.U har för tillfället en mycket positiv utvecklingskurva och har därför förstär...

Ökad lagerkapacitet för att möta kundernas efterfrågan

BMI Axelent är beläget i Saint Romain de Colbosc, en liten ort nära Le Havre vid franska Normandi...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.