Grow with us

Från lagret till kvalitetsansvarig

Nikodemus Emanuelsson, 25 år, har gjort resan från lagret till kontoret. Inom Axelent är det viktigt att ta tillvara på medarbetares kompetens och ge dem möjlighet att växa.

Nikodemus-Emanuelsson-Axelent-AB.jpg)

 


Vad har du för bakgrund?

– På gymnasiet pluggade jag teknik i Gnosjö. Efter det så kände jag att jag ville fördjupa mig inom Industriell ekonomi. På Högskolan i Borås läste jag tre år med inriktning Internationell affärsingenjör. Efter skolan fick jag jobb på lagret på Axelent. Jag trivdes bra där, det gav mig möjlighet att pröva på flera olika delar av verksamheten och få en inblick i företagets flöden. Efter ett och ett halvt år på lagret fick jag en förfrågan om jag var intresserad av en ny roll. Efter en intervju kom vi överens om en ny tjänst som passade både min kompetens och företagets behov.  

Hur ser din nuvarande roll ut på Axelent?

– Min roll är som kvalitetsansvarig, dessutom kommer jag även att arbeta en del med inköp. Verksamhetshandboken är en stor del i mitt arbete, den ger oss struktur i vårt arbetssätt. Vi växer snabbt, det är en utmaning att bibehålla samma service och leveranssäkerhet. Det är min uppgift att ge företaget förutsättningarna för att lyckas med det.

Vilka är dina främsta egenskaper i din nya roll inom kvalitet/inköp?

– Jag tycker att jag har lätt för att förstå logiken bakom våra flöden. Jag är bra på matte och statistik. Utöver det är jag en social person som är bra på att ta folk.


Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Som ny i min roll kommer jag till jobbet och lär mig något nytt varje dag. Jag jobbar på att lära känna verksamheten ännu bättre för att kunna göra mitt jobb på bästa sätt. Det har blivit mycket jobb med verksamhetshandboken och vi har satt en ny revisionsplan. Jobbet är varierande, i min roll arbetar jag med frågor som rör hela vår verksamhet. Jag knyter också många nya kontakter med bland annat våra leverantörer.

Vad är mest spännande med ditt jobb?

– Det bästa är att vara på ett företag som strävar framåt. Axelent vill hela tiden bli bättre och växa, det är lätt att få idéer genomförda. När det gäller min tjänst så tycker jag att det är helheten som gör den spännande. Sedan är det alltid trevligt att se att mitt arbete med förbättringar ger effekt.

Varför tycker du att man ska anlita Axelent?

– Vi är måna om våra kunder, de går alltid först. Det är något som genomsyrar hela företaget, vi har en vilja att bli bättre på allt vi gör.


5 snabba

Storstad eller landet?
Storstad nu och landet sen

Vara aktiv eller slappa?
Vara aktiv

Äta ute eller hemma?
Ute

Favoritplats?
På golfbanan en solig dag

Dold talang?
Jag har tävlat på elitnivå i cykel

Cecilia Davidsson HR-Manager Axelent AB I Axelent Group är vi måna om att vår personal känner att det finns möjlighet att utvecklas och att vi tar tillvara på deras kompetens. Vår uttalade ambition är att ge individen möjlighet att växa i organisationen. Det är många som har börjat hos oss för att sedan gå vidare till nya tjänster och befattningar inom företagsgruppen.

Vi kallar det för Grow with us.

Cecilia Davidsson, HR-chef, Axelent

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2017

Made in Hillerstorp. Born Global

För er som är intresserade av kinesisk astrologi så är år 2017 Tuppens år. Detta år sägs vara ska...

Stämningsfull vinter

En stämningsfull vinter önskar vi på Axelent.

Axelent Spain växer med raketfart

Axelent Spain, S.A.U har för tillfället en mycket positiv utvecklingskurva och har därför förstär...

Ökad lagerkapacitet för att möta kundernas efterfrågan

BMI Axelent är beläget i Saint Romain de Colbosc, en liten ort nära Le Havre vid franska Normandi...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.