Axelent GmbH investerar i framtiden

Axelent-GmbH-Matthias-Schulz-in-Aalen.jpg)

 

 

I januari höll Matthias Schulz från Axelent ProfiServices, en del av Axelent GmbH, en föreläsning inför en speciell publik. Som en praktisk del av utbildningen på tekniska högskolan i Aalen fick studenterna ta del av föreläsningen.

Ur Axelent GmbHs perspektiv finns det flera fördelar med denna föreläsning. Studenterna, till exempel, får som framtida kunder möjlighet att dra nytta av kunskapen kring maskinsäkerhet, samtidigt som de lär sig att Axelent är en perfekt partner kring detta. Det är också en viktig del av Axelents image att synas i dessa sammanhang – för vem vet? Kanske någon i den unga publiken blir en framtida anställd på Axelent?

Matthias Schulz fick många positiva lovord från publiken efter föreläsningen. De hade aldrig kunnat föreställa sig att ett ämne som europeiska maskindirektivet kunde vara så underhållande.

Avslutningsvis finns det ytterligare en fördel med framtidseventet: Det är ett perfekt tillfälle för Axelent GmbH att utbilda nyanställda medarbetare.

Axelent-and-Anna-Seidel-Short-Track.jpg

 

 

Short Track World Cup i Dresden

För tredje gången var Axelent GmbH officiell sponsor av världscupen för short track i Dresden, 3-5 februari. Ett fantastiskt event med mycket mer än en timmes livesändning i Tyskland på bästa sändningstid. Denna sport är så snabb och spektakulär att det är häpnadsväckande att se atleterna i aktion.

Anna Seidel gjorde comeback efter en allvarlig skada som inträffade vid en träning förra sommaren. Efter 8 månaders uppehåll är hennes stora mål att tävla med världens bästa igen där Olympiska Vinterspelen år 2018 är största höjdpunkten.

Axelent-at-Universum-in-Bremen.jpg)

 

 

Axelentprodukter – en del av museets utställning

En utställning med namn ”Universum” pågår sedan i vintras i den nordtyska staden Bremen. Utställningens tema är ”Favoritrum – lika olika som oss” och den röda tråden är integration. Fördelat på 8 rum och totalt 550 kvadratmeter får besökarna en känsla av livet som funktionshindrad.

Axelents produkt X-Store används genomgående i utställningen, dels som rumsindelare men också för att skapa möjligheter för upphängning av bilder och information. Axelent GmbH stod gärna till tjänst och samarbetet skapar synergieffekter där Axelent får möjlighet att använda några av rummen för säkerhetsseminarier under sommaren.

Harald Steidle, vd, Axelent GmbH:
”Precis som varje företag är Axelent en del av samhället och måste därför ta ansvar för det dagliga livet och dess frågor. För oss var det ett rent nöje att stötta den intressanta utställningen med vårt X-Store-system.”

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2017

Made in Hillerstorp. Born Global

För er som är intresserade av kinesisk astrologi så är år 2017 Tuppens år. Detta år sägs vara ska...

Stämningsfull vinter

En stämningsfull vinter önskar vi på Axelent.

Axelent Spain växer med raketfart

Axelent Spain, S.A.U har för tillfället en mycket positiv utvecklingskurva och har därför förstär...

Ökad lagerkapacitet för att möta kundernas efterfrågan

BMI Axelent är beläget i Saint Romain de Colbosc, en liten ort nära Le Havre vid franska Normandi...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.