Förråd med dansk design till takvåningar och lyxlägenheter

Axelent-forradslosning-till-danska-Havnetrekanten-i-Horsens.jpg)

 

 

Havnetrekanten, Horsens

Vid Havnetrekanten i danska Horsens kan nu ett nybygge skönjas på horisonten. "Geiserne" som byggnaderna kallas är två slanka höghus på tio respektive elva våningar. Totalt rymmer de bägge 40 lägenheter.

Lyxlägenheterna har panoramafönster med storslagen utsikt över staden Horsens och Horsens fjord. De boende i "Geiserne" får nästan två kilometer historisk hamnpromenad att vandra utmed, och möjlighet att följa hamnens fortsatta utveckling. Havnetrekantens nya kajområde är byggt av Horsens kommun och avslutas med ett brett trädäck som tar invånarna längre ner mot vattnet, samt lockar båtgästerna in till stan.

Alla lägenheter är byggda i exklusiva material. Längst upp finns en tvåplans takvåning på 295 kvm som kan köpas för knappt 9,5 miljoner danska kronor, men då ingår också en privat takterrass.

Axelent-forrad-till-lyxlagenheter-i-Horsens.jpg

 


Ljus och luftig källare

Källaren är inget undantag, här kompromissas det inte på kvalitén. Här har Hans Schourup A/S i samarbete A/S Nortvig Horsens, levererat speciallackerade förråd, helt i linje med önskemålen från Arkitema Architects.

När man kliver in i källarlokalen blir det tydligt att de vita förråden ger en lugn atmosfär och ett ljust och luftigt intryck. Även om förråden är konstruerade i stål, får den vita färgen kontrasten av kanter och hörn att försvinna. Den vita färgen ger även rummet ett mjukt uttryck, speciellt eftersom förrådsväggarna matchar övriga källarens färgschema.

Till förråden har Axelents förrådssystem FP använts. Systemet har en extra kraftig rörkonstruktion i dörrarna. Den robusta designen av det täckta förrådet skyddar inte bara innehavaren mot nyfikna ögon, utan garanterar även hög säkerhet och stabilitet.

Bilden visar det första av två monteringssteg och hela projektet beräknas vara slutfört under fjärde kvartalet 2017.

FAKTA | HORSENS

Horsens är en stad i Danmark, på östra Jylland, i Horsens kommun. Staden har ett rikt kulturliv, Världsartister som Madonna, David Bowie och The Rolling Stones har uppträtt i staden.

Befolkningsmängd: 57 517 (2016)
Yta: 189 km2

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Hämta ditt Bygg X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Bygg X-News 2017

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.