Hang on hangers

Klädgalgen som förändrar liv

Tänk om man kunde klä galgar i tyg så att plagget hängde kvar. Och tänk om resultatet kunde bli en vacker inredningsdetalj också, resonerade Annika Jonasson. Eftersom hon redan var engagerad i en rad välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum, fick hon snart en lysande idé. Varför inte ge fattiga kvinnor och personer med särskilda behov möjlighet att producera dessa galgar för en rättvis lön i en miljö som inger hopp och trygghet?

Hangers.jpg)

 

Detta var början till Hang on Hangers i sin nuvarande form – ett välgörenhetsprojekt, som bygger på principerna i rättvisehandel. Intäkterna går framför allt till kvinnorna i projektet. Några av dessa har funktionshindrade barn och vinsten täcker de dagliga behoven för mat, sjukvård, tandvård och skolavgifter. Hang on Hanger stödjer även andra välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum. 

Stålgalgar med mjukt tyg 

Annica Jonasson: “Vår idé är att klä hållbara stålgalgar i vackra tyger. Idag finns det galgar i två olika storlekar, varav de mindre är lämpliga för barnplagg. Några populära mönster återkommer år efter år, men vi arbetar också ständigt med att förnya och utveckla våra kollektioner. Vår ambition är att alltid vara uppdaterade med aktuella trender.” 

Galgar med X-faktor 

Axelent AB går i väntans tider. Tvåhundra set om vardera tre vuxengalgar är i skrivande stund på väg mot Axelent. Galgarna är lindade med Axelents färger och kommer att förgylla många garderober runt om i världen. 

Hang on Hangers 
Hang on Hangers grundades år 2010 av Annika Jonasson och sysselsätter för tillfället omkring 20 kvinnor i Klong Toey-slummen i Bangkok, Thailand. Många av dessa kvinnor har inga andra sätt att försörja sig på och syftet är att ge dem och andra människor med speciella behov en möjlighet att jobba i en trygg miljö.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Ladda ner Bygg X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Bygg News

Allt du behöver till utomhusmiljön

Vi kickar igång våren genom att introducera en del av vårt nya sortiment för utomhusmiljö.

Har tjuven hälsat på?

Lugn, vi hjälper dig! Det är svårt att helt stänga tjuven ute, men med något av Axelents kraftiga...

Montage? Team Bygg är mer än bara nät och plåt

Du vet väl om att vi även erbjuder montage? Varje ny vecka rullar våra montörer ut på vägarna mot...

Erik tar över planeringen

Erik Samuelsson är ny innesäljare på Team Bygg. Förutom innesälj kommer Erik bl.a. att planera vå...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.