Möt Arno Purtzki, områdessäljare på Axelent GmbH i Tyskland.

Arno Purtzki började sin karriär som snickare för att så småningom börja som säljare av  C-komponenter. Sedan 2016 har han arbetat som områdessäljare på Axelent Tyskland och ansvarar för kunderna i södra delen av landet.

När Arno inte jobbar gillar han att utöva sporter som MTB, landsvägscykling, hiking, längdskidåkning och utförsåkning. Han är också ett stort FC Bayern München-fan och har haft säsongsbiljetter i över 20 år. En annan av hans passioner är att resa till nya länder och städer tillsammans med sin fru.

Arno Purtzki)

 

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

– Våra dagliga utmaningar är att upprätthålla våra befintliga kundkontakter och att ge råd och stöd till deras projekt och svara på deras frågor. En annan uppgift är att knyta nya kontakter och inspirera potentiella kunder att använda våra produkter. För att upprätthålla detta är det idealiskt att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt – tillsammans med kunderna.

Arno beskriver företagskulturen på Axelent som en platt organisation där alla har möjlighet att utbyta idéer med ledare och kollegor på lika villkor.

– Jag är glad över att vara i en så öppen arbetsmiljö, berättar Arno.

Vad kännetecknar Axelent som arbetsgivare?

– Axelent har en tillitsfull och samarbetsinriktad inställning till de anställda. Det finns en suverän och påtaglig laganda och ett förtroende mellan kollegorna som verkligen gör skillnad.

Även om Axelent kännetecknas av tillit och samarbete, så behöver ett företag också bra säljare. Men vad kännetecknar en bra säljare? Arno menar att det är viktigt att vara öppen och kommunikativ, men han har något annat i åtanke som kan vara ännu mer centralt.
– Säkerhet är vår kärnverksamhet. Och våra kunders förtroende är en mycket värdefull tillgång. Det är viktigt att erbjuda och sälja våra lösningar genom vårt kunnande, som våra kunder utan tvekan kan lita på. Det är också viktigt med pålitliga personliga kontakter och vara tillgänglig för kunden på plats, berättar Arno.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Varje kundmöte och projekt är olika. Jag tror att det är förändringen och variationen som motiverar och inspirerar mig mest. När jag kommer till jobbet vet jag aldrig hur min dag kommer att se ut, och det är spännande.

Och vad är det mest utmanande med ditt jobb?

– Jag tror att det mest utmanande är att få ut mesta möjliga av varje dag. Jag behöver hela tiden optimera min reseplanering och tidshantering, och det kan vara en utmaning.

Även om tid och optimering kan vara besvärligt, säger Arno att Axelent erbjuder alla anställda varierade arbetsuppgifter i vardagen med många nya stimulerande utmaningar.

– Det bästa är att jag har ett fantastiskt team vid min sida som hjälper mig att hantera dessa dagliga uppgifter.

Vad är ditt bästa råd till de som är nyfikna på att bli en del av Axelents team?

 – Mitt råd är att skapa dig en egen uppfattning av hur Axelent är som arbetsgivare. Du kommer garanterat inte att bli besviken. Axelent är en riktigt bra arbetsgivare som du vill göra det lilla extra för varje dag.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Lär känna vår nya säljkoordinator Ida Rimark

Vi har ställt några frågor för att lära känna vår nya säljkoordinator Ida Rimark

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.