X-Tray bäst inom livsmedelsindustrin

En garanti för att en produkt håller måttet är att den beställs regelbundet av en och samma kund. En stor kund, dessutom – som verkligen testar den, vet vilka krav som ställs. För X-Tray är Solotec just en sådan kund.

Solotec hittas i Åstorp strax utanför Helsingborg i Skåne. Här sysslar man med el – konstruktion, installation, programmering – med maskin- och elinstallationer, automatikskåp och elservice. Låter det svårt? Det är det också, men rutinerade Solotec firar 20 år i branschen i år. Och för att göra det ännu svårare jobbar företaget mycket mot den, ur hygiensynpunkt, mycket krävande livsmedelsindustrin.

Lars Johansson 800X530px)

 

Just livsmedelsindustrin lever och frodas väl i den skånska myllan och vägen från jord till bord är delikat. Mat processas och förpackas främst i fabriker och hanteringen är styrd av höga krav på hygien. Av den anledningen är Solotec en storkund till Axelent när det kommer till X-Tray, som används till alla installationer.

– X-Tray kabelstegar har det bästa priset, så vi använder de till alla våra projekt. Vi har till och med standardiserat det i våra system, så all info och alla priser finns med i projektet från början, berättar Lars Johansson, som är en av ägarna till Solotec.

Solotec har stora kunder. Björnekulla, vars smörgåsgurka, marmelad, sylt och gelé hittas i de flesta kylskåp i Sverige, hjälpte man nyligen att flytta hela fabriken från Åstorp till Svalöv.

– Då byggde vi om allt, vilket innebar ny dragning och ny styrning på hela fabriken, berättar Lars. Och så jobbar vi mycket med 3N.

3N står i en klass för sig när det kommer till potatisförädling i Sverige: 80 procent av den förädlade potatisen vi äter har passerat 3N:s fabrik. På 3N:s anläggning har Solotec löpande service samt hanterar alla installationer och flyttar.

– Det blir mycket helgjobb på 3N. Det är en stor arbetsplats och maskiner flyttas på helgen för att undvika driftstopp. Det innebär att vi kommer in och installerar allt för att det ska funka på måndag, berättar Lars. 

Pasta1 800X530px

 

Hur lever X-Tray upp till livsmedelsindustrins kravbild, upplever ni?
– Till livsmedel är det bara rostfritt som gäller och vi får inte lika bra produkter till ett bättre pris någon annanstans. Axelent har två olika rostfria, varav en syrafast, 316, och en som bara är rostfri. Vi kör i stort sett bara 316 till våra kunder, säger Lars. 

Är det något mer än rostfritt och syrafast ni behöver för att möta livsmedelsindustrins krav? 
– Det är det. Normalt sett när vi drar kablage så buntar vi alla kablarna, så de håller ihop. Inom livsmedelsindustrin är det dock ofta krav på att alla kablar ligger så att det går att tvätta mellan, berättar Lars och fortsätter:

– Axelents produkter är även anpassade till hur långt ut från väggen stegarna ska sitta, så det går att hålla rent bakom, samt hur svetsfästena är satta. Det senare används bara till rostfritt och blir både stark samt lämnar inga ytor det kan samlas bakterier. På så sätt kan vi enkelt möta våra kunders krav med Axelents produkter.  

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kabelstegar

29 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Vår sidodosplåt är en ny variant av dosplåt på marknaden

Våra dosplåtar ger dig som kund fler valmöjligheter vid uppfästning av olika brytare, uttag eller...

8 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Välj vilken färg du vill – vi har hela paletten!

Vi kan erbjuda kabelstegar i alla kulörer, ge oss färgkod så tillverkar vi enligt era önskemål oc...

8 mar 2021 • Kabelstegar, X-Tray, White Paper

X-Tray kabelstegar har inga begränsningar

Även om man utgår från standard finns det alltid tillfällen där man måste gå vidare med specialan...

25 feb 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Våra kabelstegar har godkänts i den högsta klassen E90

Vid en brand är det viktigt att vissa saker fungerar fast det brinner. Det kan handla om larmsyst...