Så väljer du rätt kabelstege

Vad är viktigt att tänka på inför valet av kabelstege? Här guidar vi dig till rätt trådstege utifrån dina behov, krav och önskemål – samt hur du beställer och monterar din X-Tray.

Ladda ner som PDF

 

Artikelbild1 800X530px Transparent)

 

Kablage behövs i stort sett i alla lokaler och till alla maskiner. Huvudsyftet med X-Tray kabelstegar är att på ett smart och genomtänkt sätt hålla koll på ditt kablage. Kabelstegarna ska dessutom vara enkla att anpassa, installera och rengöra, samtidigt som de ska vara kostnadseffektiva och estetiskt tilltalande. Kabelförläggningssystemet X-Tray är en premiumprodukt som dessutom går snabbt och smidigt att installera.

X-Tray finns i en rad olika utföranden och storlekar – allt för att kunna tillmötesgå kundernas varierande önskemål och behov. Olika verksamheter ställer olika krav. På ett lager behöver exempelvis kabelstegen inte vara rostfri, medan den i livsmedelsmiljöer bör vara både rostfri och syrafast av hygieniska skäl. I sortimentet finns varmgalvad, rostfri utan efterbehandling, syrafast som klarar kemikalier, svartzink för att matcha svarta maskinskydd eller annan inredning samt en i blå- eller blankzink, med en kromad finish.

Artikelbild2 800X530px

 

Skarvarna är ofta det kritiska momentet för en kabelsteges styrka. För att kunna garantera marknadens bästa kvalitet så utför vi kontinuerliga tester av våra produkter. Samtliga stegar har testats och certifierats inom material, svetsning, belastning, identifiering, EMC, ytbehandling, vibrationer och brand. Däribland märks exempelvis E90 brandtest, IEC 61537 och test i potentialutjämning. Axelent är dessutom medlemmar i EHEDG, en europeisk icke-statlig organisation som syftar till att främja hygienisk design och livsmedelsteknik, så att säkra produkter tas fram till konsument.

X-Tray kabelstegar är flexibla och kan byggas runt exempelvis ventilation eller annan utrustning och därmed enkelt anpassas till din lokal. Den kan även anpassas rent estetiskt. Om du exempelvis redan har maskinskyddet X-Guard kan trådstegen X-Tray enkelt integreras på detta. En smart och elegant lösning som inte kräver några specialverktyg. Axelents team hjälper dig gärna med anpassningar och lösningar som lämpar sig för just din verksamhet. Viktigt att tänka på är att även räkna in din verksamhets framtida behov i valet av kabelstege. 

Längden och styrkan i kabelstegarna leder till att det krävs färre fästen, konsoler och centrumhål. Detta, i kombination med en lång livslängd och enkelhet att rengöra, gör att totalpriset för hela projektet blir mer kostnadseffektivt. 

Räkna själv

Med Axelents smidiga verktyg X-Tray Calculation Tool beräknar du själv mängden kabelstegar och tillbehör för ditt projekt. Här fyller du i önskad ytbehandling, väljer storlek, typ av upphängning och längd på den sträcka du ska montera kabelstegen. Behöver du lägga till specialvinklar eller anslutningar så hjälper dig verktyget med det. Även vad du behöver i form av muttrar, bultar, fästen med mera. 

X-Tray Calculation Tool

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kabelstegar

29 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Vår sidodosplåt är en ny variant av dosplåt på marknaden

Våra dosplåtar ger dig som kund fler valmöjligheter vid uppfästning av olika brytare, uttag eller...

8 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Välj vilken färg du vill – vi har hela paletten!

Vi kan erbjuda kabelstegar i alla kulörer, ge oss färgkod så tillverkar vi enligt era önskemål oc...

8 mar 2021 • Kabelstegar, X-Tray, White Paper

X-Tray kabelstegar har inga begränsningar

Även om man utgår från standard finns det alltid tillfällen där man måste gå vidare med specialan...

25 feb 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Våra kabelstegar har godkänts i den högsta klassen E90

Vid en brand är det viktigt att vissa saker fungerar fast det brinner. Det kan handla om larmsyst...