Ett band kommer lastat

De är raka, slingrande, långa, korta och hittas inom en mängd olika branscher. En gemensam nämnare är att de hjälper till med en förflyttning. Vi pratar förstås om transportbanden. Och ytterligare en gemensam nämnare finns – Axelent, bolaget som levererar maskinskydd och smarta kabelförläggningsprodukter.

daniel-filipsson.jpg)

 

Du hittar transportband överallt – på flygplatser, inom industrin, på livsmedelsföretag och i gruvor. Oavsett om det är väskor och paket som ska transporteras till annan destination, ett led i en produktionskedja eller en vara som är på väg till kund någonstans i världen, så gör transportbandet jobbet.

Nationella säkerhetsdirektiv och normer tillsammans med en obändig vilja att hitta smarta lösningar kring maskinsäkerhet har gjort Axelent till en marknadsledande aktör.

– Varje projekt och arbetsplats är unik. För oss på Axelent är det en självklarhet att lösa de hinder och problem som kan uppkomma. Ofta klarar sig kunden med vårt breda sortiment av standardprodukter men vi är självklart flexibla och ordnar skräddarsydda lösningar för de projekt som kräver det, säger Daniel Filipsson, produktansvarig för X-Tray på Axelent.

axelent-conveyor-belt.jpg

 

– När det till exempel gäller livsmedelsindustrin så levererar Axelent även kabelstegar med fokus på hygienisk design. Kabelstegarna och dess tillbehör är utvecklade för att underlätta rengöringen och därmed minska smuts och bakterier. Ett viktigt led för att öka säkerheten för både producenter och konsumenter.

Axelent erbjuder smarta lösningar som kan användas i samband med segmentet transportband. Det handlar om skyddande nätväggar, kabelstegar och smarta fästen. Den gemensamma nämnaren är att med företagets produkter skapas snabbt en säker miljö. Dessa höga krav på säkerhet, snabbhet och smarta lösningar har gjort företaget marknadsledande. Daniel Filipsson sammanfattar det så här:

– Att alltid ligga steget före är en av Axelents drivkrafter. Med våra maskinskydd hindrar vi kontakt mellan människor och farliga rörliga delar, och med våra kabelstegar skapas snygg och effektiv kabelförläggning som dessutom ger en mer hygienisk och renare miljö.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kabelstegar

29 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Vår sidodosplåt är en ny variant av dosplåt på marknaden

Våra dosplåtar ger dig som kund fler valmöjligheter vid uppfästning av olika brytare, uttag eller...

8 apr 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Välj vilken färg du vill – vi har hela paletten!

Vi kan erbjuda kabelstegar i alla kulörer, ge oss färgkod så tillverkar vi enligt era önskemål oc...

8 mar 2021 • Kabelstegar, X-Tray, White Paper

X-Tray kabelstegar har inga begränsningar

Även om man utgår från standard finns det alltid tillfällen där man måste gå vidare med specialan...

25 feb 2021 • Kabelstegar, X-Tray

Våra kabelstegar har godkänts i den högsta klassen E90

Vid en brand är det viktigt att vissa saker fungerar fast det brinner. Det kan handla om larmsyst...