Ett band kommer lastat

De är raka, slingrande, långa, korta och hittas inom en mängd olika branscher. En gemensam nämnare är att de hjälper till med en förflyttning. Vi pratar förstås om transportbanden. Och ytterligare en gemensam nämnare finns – Axelent, bolaget som levererar maskinskydd och smarta kabelförläggningsprodukter.

daniel-filipsson.jpg)

 

Du hittar transportband överallt – på flygplatser, inom industrin, på livsmedelsföretag och i gruvor. Oavsett om det är väskor och paket som ska transporteras till annan destination, ett led i en produktionskedja eller en vara som är på väg till kund någonstans i världen, så gör transportbandet jobbet.

Nationella säkerhetsdirektiv och normer tillsammans med en obändig vilja att hitta smarta lösningar kring maskinsäkerhet har gjort Axelent till en marknadsledande aktör.

– Varje projekt och arbetsplats är unik. För oss på Axelent är det en självklarhet att lösa de hinder och problem som kan uppkomma. Ofta klarar sig kunden med vårt breda sortiment av standardprodukter men vi är självklart flexibla och ordnar skräddarsydda lösningar för de projekt som kräver det, säger Daniel Filipsson, produktansvarig för X-Tray på Axelent.

axelent-conveyor-belt.jpg

 

– När det till exempel gäller livsmedelsindustrin så levererar Axelent även kabelstegar med fokus på hygienisk design. Kabelstegarna och dess tillbehör är utvecklade för att underlätta rengöringen och därmed minska smuts och bakterier. Ett viktigt led för att öka säkerheten för både producenter och konsumenter.

Axelent erbjuder smarta lösningar som kan användas i samband med segmentet transportband. Det handlar om skyddande nätväggar, kabelstegar och smarta fästen. Den gemensamma nämnaren är att med företagets produkter skapas snabbt en säker miljö. Dessa höga krav på säkerhet, snabbhet och smarta lösningar har gjort företaget marknadsledande. Daniel Filipsson sammanfattar det så här:

– Att alltid ligga steget före är en av Axelents drivkrafter. Med våra maskinskydd hindrar vi kontakt mellan människor och farliga rörliga delar, och med våra kabelstegar skapas snygg och effektiv kabelförläggning som dessutom ger en mer hygienisk och renare miljö.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kabelstegar

X-Tray bäst inom livsmedelsindustrin

Axelents kunder har höga krav, deras kunder likaså. Elföretaget Solotec installerar och använder...

X-Tray – i enlighet med högsta standard

Höga hygienkrav inom industrin är med redan på utvecklingsstadiet av en X-Tray kabelstege från Ax...

X-Tray kabelstegar – något för alla

X-Tray för alla behov. Stark, smart, anpassningsbar i ett utförande som passar din verksamhet.

Kabelstegar för livsmedelsindustrin

Hygien och säkerhet – Axelent möter livsmedelsindustrins krav med mer än bara rostfritt material.

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!