7 utflyktsmål nära Hillerstorp

Magiska Småland är fylld av spännande platser. I trakterna runt Hillerstorp finns en mängd roliga utflyktsmål, med mycket historia som passar såväl barn som vuxna. Här är en lista på sju exempel att kika närmare på!

High Chaparral)

 

1. Töllstorps industrimuseum
Strax norr om Gnosjö ligger Töllstorps industrimuseum, som erbjuder en spännande resa tillbaka den småländska historien. På gården Töllstorps ägor låg under 1700- och 1800-talet flera småindustrier som drevs av vattenkraft. Här kan du se hur tillverkningen av allt från räckhammare och metallduk till hårnålar och hönsglasögon gick till, jätteintressant!

2. High Chaparral
En klassiker som aldrig är tråkig. Bli en del av Vilda Västern-tiden: råna en bank, vaska efter guld, fäktas med Zorro eller ta del av alla häpnadsväckande shower. High Chaparral är en upplevelse för hela familjen, med minnen som räcker hela livet.

Store Mosse nationalpark

 

3. Store Mosse nationalpark
Nästan 40 kilometer vandringsleder erbjuder nationalparken sina besökare. Store Mosse är Sveriges största till stora delar orörda högmosseområde söder om Lappland. Vandra genom lövklädd kulturmark, tallbevuxna rocknar eller bara stå mitt ute på mossen och insup ödemarkens tystnad.

4. Hylténs Metallvarufabrik
Småland är full av gamla bruksorter, där vackra hantverk och vardagsföremål tillverkats. Hylténs metallvarufabrik lades ner 1975, efter 100 år i bruk. Idag är det ett underbart beläget industrimuseum med bevarat gjuteri och verkstäder. 2005 fick muséet priset ”Årets industriminne” av Svenska Industriminnesföreningen.

Stall Sonakull)

 

5. Stall Sonakull
Prova på guidade ridturer genom småländsk skog. En rolig aktivitet, både för nybörjaren och de mer rutinerade. Övernatta på promenadavstånd från stallet i mysig campingstuga eller våga prova vildmarkscampingen som ligger inbäddad i den närliggande skogen.

6. Vandalorum
Några kilometer söder om Hillerstorp ligger Vandalorum: ett levande museum som presenterar både svenska och internationella formgivare och konstnärer. I en av Vandalorums fyra lador finns Smålands Konstarkiv, vars utställningar främst lyfter konstnärer med småländska kopplingar.

7. Scandinavian Raceway
Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway, är ett måste för den motorintresserade. Banan har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1960-talet och har stått värd för otaliga arrangemang. Kolla deras schema, så du kan tajma ett besök till race-festival eller större motormöte. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Artiklar

9 sep 2021 • Artiklar

Axelent Safety Group tar säkerhetsfrågorna till nya höjder

Ända sedan starten för 30 år sedan har säkerhet i våra kunders produktion varit Axelents huvudfok...

8 sep 2021 • Artiklar

Axelent delar årligen ut ett språkstipendie

Axelent delar årligen ut ett språkstipendie till en elev, på den lokala gymnasiumskolan GKC, som...

31 aug 2021 • Artiklar

Den nya dörren som du kan koppla bort och rulla åt sidan

Den nya avtagbar slagport för X-Guard-systemet är en mobil slagport på hjul som är tänkt att anvä...

19 aug 2021 • Artiklar

Investera i säkerhet som uppfyller kraven

För företag inom industrisektorn, är det viktigt att arbeta kontinuerligt för att förbättra säker...