Hillerstorp. Är det rätt ställe att starta sin karriär på och vilka möjligheter finns det att utvecklas?
Väljer du Axelent, tror på och gillar oss och det vi har att erbjuda, så finns det mängder av möjligheter att växa inom vårt företag. Här på Axelent AB i Hillerstorp eller i något av de andra bolag vi har inom gruppen, kanske till och med i något annat land. Vi har många exempel på duktiga medarbetare som börjat hos oss och som sedan gått vidare till nya tjänster och befattningar inom företaget - Grow with us!

Grow_with_us_Andreas.jpg

 

Andreas Gotmark, VD Axelent Wire Tray

Andreas Gotmark började 2005 på Axelent AB och då på kundsupport i Hillerstorp. Han flyttade 2007 till USA för att gå vidare inom Axelent Inc. i Chicago. Där stannade han i tre år och hjälpte till att bygga upp den amerikanska marknaden innan han återvände till Sverige 2010. Väl hemma arbetade Andreas först en period på Axelent Engineering AB, men blev sedan tillförordnad chef på Axelent GmbH i Stuttgart. Han har senaste åren jobbat på Axelent Wire Tray som försäljningschef. 


”Det är otroligt spännande att få vara med och utveckla ett nytt bolag på detta sätt. Axelent Wire Tray profilerar sig som ett kunskaps- och kvalitetsföretag där vi inte säljer artikelnummer utan ett helt koncept. Vi ger kunden ett fantastiskt bra produktprogram, men det är vår service och kunskap som ska vara avgörande när kunden väljer oss.”

Marknader i tillväxt
”Vi jobbar i en marknad som är i tillväxt. Kabelförläggningssystem som skapar bra flöden finns det stora behov av inom många industrier och branscher. Vi har ju valt att lägga oss i ett premiumsegment för att på så vis särskilja oss och därmed slippa att hela tiden kriga med lågkostnadsprodukter. Våra kunder ska ha högt ställda krav, då gör vi oss bäst.”

Specialutvecklat för Axelent AB
”Vårt X-Tray system är även specialutvecklat för Axelent AB:s produkter och det är givetvis en styrka för Axelent att kunna få med inte bara maskinskydd i sina offerter utan också specialanpassade trådstegar. Det gäller att hela tiden hitta särskiljande egenskaper som gör oss unika.”

Grow_with_us_Cilla.jpg)

 


Cecilia Davidsson, HR chef 

Cecilia har arbetat på Axelent i 15 år. Hon började sin resa på marknad och kundtjänst. "Min huvudsakliga roll blev med tiden att serva den tyska marknaden. Vid den tiden hade vi all kundtjänst i Hillerstorp, vilket gjorde att vi servade de tyska säljarna och kunderna direkt. Efter mammaledighet -02 började jag jobba igen på hösten samma år. En ny tjänst som inköps- och kvalitetskoordinator skulle tillsättas och jag fick nu chansen att lära mig, samt utveckla det strategiska inköpsarbetet och samarbetet med våra leverantörer.” 

Kundtjänstchef 
”2008 skulle rollen som kundtjänstchef tillsättas. Jag var intresserad och fick tjänsten. En annan person från organisationen fick då tjänsten som inköpskoordinator, och jag fortsatte att coacha och ha det övergripande ansvaret över inköp/kvalitet, samtidigt som jag gick in i min nya roll som kundtjänstchef. Det har varit spännande och givande att ha insikt i och vara med och utveckla dessa båda delar. Samtidigt som jag gick in som kundtjänstchef, gick jag också in i ledningsgruppen för Axelent AB.” 

HR Chef 
Sedan september 2014 har Cilla tillträtt en ny tjänst som HR chef. "Det blir spännande att utveckla HR rollen och arbeta övergripande med olika personalfrågor här på Axelent.” På frågan om vad Cilla tycker bäst om med sitt jobb, svarar hon; ”Frihet och flexibilitet. Att ha möjligheten att vara med och påverka och utveckla organisationen.” Det hon uppskattar mest med Axelent är möjligheten att utvecklas i en trygg och expansiv organisation.  

Tips till andra som vill börja jobba på Axelent eller som redan jobbar på Axelent? 

”Om du hela tiden gör ditt bästa och visar att du vill vara med och utvecklas, så är chansen större att du blir sedd och är attraktiv för organisationen.”

Grow_with_us_Calle.jpg

 


Carl-Johan Magnusson, Produktionschef

Calle började på Axelent som resemontör och maskinoperatör direkt efter gymnasiet. Sedan gick resan vidare till Axelent Engineering (f d Hestra Mekaniska) där han arbetade med allt från maskinbyggnad till eftermarknad, projektledning, maskinförsäljning och avdelningsansvarig. "Jag fick frågan från Mats Hilding om att anta nya utmaningar. Jag hade tidigare haft en nära kontakt med Johan Axelsson under lång tid då Axelent Engineering levererat flera maskiner till Axelent.” 

Vad uppskattar du mest med ditt nuvarande jobb? 
”Möjligheten/utmaningen att ta produktion och lager till nästa nivå. Jag gillar att ta mig an och vara delaktig i unika projekt. Produktion är ju helt klart min grej.” 
På frågan om vad han uppskattar mest med Axelent svarar han att fördelen är att det är en relativt platt organisation, med korta beslutsvägar och engagerade ägare.  

Tips till andra som vill börja jobba på Axelent eller som redan jobbar på Axelent?

”För den som gör sitt bästa och visar resultat samt tar ansvar för sin uppgift oavsett tjänst finns alltid möjligheter att växa.”